باشندگان ولسوالیهای مرزی بدخشان میگویند که آنان به دلیل نبود شبکههای داخلی در ولسوالیهایشان، از شبکههای مخابراتی تاجیکستان استفاده میکنند.
از میان ۲۷ ولسوالی ولایت بدخشان، ولسوالیهای کوف، شکی، نسی، مایمی، خواهان، شغنان، واخان و اشکاشم این ولایت نزدیک به ۱۰۰۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور تاجیکستان دارند.
هرچند شبکه مخابراتی سلام در مراکز اکثر این ولسوالیها وجود دارد، اما ساکنان ولسوالیهای مرزی بدخشان میگویند که به دلیل نبود شبکه مخابراتی شرکتهای داخلی، آنان از شبکههای مخابراتی تاجیکستان استفاده میکنند.
شفیعالله ۳۳ ساله باشنده قریه چهار باغ ولسوالی مایمی ولایت بدخشان است.
شفیعالله میگوید که برای برقراری تماس با بخشهای از کشور از سیم کارتهای تاجیکی استفاده میکند.
به گفته او سیم کارت تاجیکی از یک سو به مشکل بدست میآید و از سوی دیگر هزینه آن برای تماس با بخشهای دیگرافغانستان بلند است.
او افزود: "زمانی که ما به کابل تماس میگیریم گویا اینکه به خارج از کشور تماس بگیریم. مصرف ما خیلی زیاد است و مردم ما سخت به مشکل مخابراتی روبرو است. ما از مسئولین میخواهیم که به مشکل مخابراتی ما رسیدگی کنند."
پل مشترک میان افغانستان و تاجیکستان در ولایت بدخشان
تنها باشندهگان ولسوالیهای سرحدی بدخشان به مشکل شبکه مخابراتی روبرو نیستند، بلکه صدها کیلومتر دور تر از ولسوالیهای مرزی باشندگان ولسوالی کران و منجان نیز از نبود شبکههای مخابراتی سخت رنج میبرند.
احمد شاه ۴۸ ساله باشنده قریه اسکازر ولسوالی کران منجان است.
او به رادیو آزادی میگوید که شبکه مخابراتی سلام در مرکز ولسوالی وجود دارد، اما درست کار نمیکند. از همین رو آنان با استفاده از اسپ و مرکب و یا مکتوبی یک دیگر را باخبر میسازند.
او افزود: "در مرکز ولسوالی کران و منجان یک شبکه مخابراتی سلام وجود دارد، اما در نزدیکی پایه هم میروی به مشکل تماس را برقرار میکند و خیلی ضعیف است. در حدود ۸۰۰ خانواده در دره منجان است. در اونجا هیچ شبکه مخابراتی نیست. مردم تنها از طریق اینکه یک اسپ سوار شده مردم را خبر کند و دیگر از طریق خط دیگر هیچ راه نیست."
مسئولان در ریاست مخابرات بدخشان هم مشکلات شبکههای مخابراتی باشندگان ولسوالی مرزی این ولایت را تایید میکنند.
اما میگویند که شرکتهای مخابراتی شخصی به دلیل اینکه نفوس در این ولسوالیها کم است، نمیخواهند در این ولسوالیهای سرمایهگذاری کنند.
غلام ربانی حیدری رئیس مخابرات و تکنالوژی بدخشان در این باره بیشتر میگوید:"درخاک ما عملا فروش سیم کارتها نیست اما در بعضی جاها فریکوانسی تاجیکی عبور میکند و مردم ما به دلیل اینکه خدمات شرکتهای داخلی نداریم استفاده میکنند. نفوس ولسوالیها پراکنده است و مشکل است که شبکههای مخابراتی در هر قریه یک پایه نصب کنند."
رییس مخابرات بدخشان میگوید که قرار است در آینده نزدیک دفتر آقاخان در ولسوالیهای مرزی و ولسوالیهای که به مشکل مخابراتی روبرو اند، رسیورهای کوچک را در میان قریه جات این ولسوالیها نصب کند تا مشکل تماس آنان با سایر نقاط کشور حل گردد.
والی بدخشان هم به مردم این ولسوالیها اطمینان میدهد که قناعت مسئولان شرکتهای خصوصی را فراهم میسازد تا دراین ولسوالیها پایههای مخابراتی نصب کنند.