ویدیوهای نشر شده در رسانههای اجتماعی از انفجار هدفمند دیروز یکشنبه (۳ حوت) در شهر کابل، صحنههای دلخراشی را نشان میدهند.
کابل دیروز شاهد انفجار دیگر هدفمند بود که در نتیجه آن یک کودک کشته شد.
ویدیوها از صحنهٔ دلخراش انفجار، خشم مردم را برانگیحت.
فردوس فرامرز سخنگوی قوماندانی امنیه کابل گفت، انفجار بالای یک موتر رنجر در نزدیکی منطقهٔ برکی در ناحیه چهارم شهر رخ داد که در نتیجهٔ آن ۲ نفر کشته و ۵ تن دیگر زخمی شدند.
در ویدیویی که لحظاتی بعد از انفجار گرفته شده و در رسانههای اجتماعی دست به دست شدند، دو کودک آغشته به خون را نشان میداد که فریاد میزدند.
در صحنهٔ دیگر این ویدیو، کودکی بالای سر مادر بیهوشاش ایستاده، میگیرید و میگوید، «مادر برخیز!»
پس از آن کمپاین هشتگ بنام «مادر به پاشو » در رسانههای اجتماعی به راه انداخته شد.
اعجاز ملکزاده یکی از کاربران توییتر نوشته که تماشای چنین صحنهٔ غیر قابل تحمل بوده و نمیشود آن را دید.
فوزیه کوفی یکی از اعضای تیم مذاکره کنندهٔ دولت افغانستان در دوحه قطر میگوید، کسانی که چنین حملهها را انجام میدهند، چگونه این صحنهها را می بینند.
او گفت که این گونه اعمال باید فورا متوقف شود.
مانند اکثریت حملهها مسئولیت این انفجار را هم کسی به عهده نگرفت.
اما مقامهای امنیتی افغانستان، طالبان را مسئول این گونه حملهها و انفجارها میدانند.
وزارت امور داخله افغانستان میگوید، یافتههای آنها نشان میدهد که هستهٔ مرکزی دهشت افگنانی که در کابل پایتخت این گونه انفجارها و حملهها را انجام میدهند، در این شهر نیست تا آن را دستگیر و از بین ببرند.
طارق آرین سخنگوی این وزارت به رادیو آزادی گفت: "یافتههایمان نشان میدهند که این تروریستان در کابل مرکزیت ندارند. تلاش ما این است تا به آخرین نقطه که آنها از منابعشان استفاده میکنند، به آن نزدیک شویم و آنها را از نطفه خنثی سازیم."
به گفتهٔ طارق آرین دهشت افگنانی که در آن طالبان داعشی و اعضای شبکههای حقانی و القاعده شامل اند، به خاطری بیشتر به پایتخت کابل تمرکز کردهاند تا در میان مردم ترس و وحشت ایجاد کنند و فشارهای روانی را افزایش دهند.
آقای آرین درباره تلاشها برای جلوگیری از این گونه حملهها گفت، شمار دهشت افگنانی که در ماههای اخیر در ارتباط به این گونه حملهها و انفجارها دستگیر شده، نزدیک به ۴۰۰ تن رسیده اند.
این گونه حملهها در حالی در کابل و شهرهای بزرگ افغانستان افزایش یافته اند که از امضای موافقتنامه میان امریکا و طالبان نزدیک به یک سال میگذرد.
بر اساس این توافق، طالبان باید خشونتها را کاهش میدادند و مذاکرات بین افغانان را به طور موثر پیش میبردند و روابط خود با گروههای تروریستی را قطع میکردند.
مقامهای افغان و امریکایی میگویند که طالبان به تعهدات خود عمل نکردهاند.