روزنامه مسیر به آغاز دوبارهٔ گفتگوهای میان افغانان در قطر پرداخته است

روزنامه‌های کابل

آغاز دوباره مذاکرات صلح و روند تطبیق واکسین کرونا در کشور در مطالب تحلیلی روزنامه‌های چاپ امروز کابل بیشتر بازتاب یافته اند.

  • مسیر

روزنامه مسیر در مورد آغاز دوباره مذاکرات صلح نوشته است حالا که این گفتگوها دوباره آغاز شده‌اند، یک پیشرفت خوب است و مردم از آن خوشحال هستند.

سرمقاله‌نویس نوشته است، پرسش اینجاست که گفتگوها نتیجه مثبت خواهند داشت و یا مانند گذشته مشکل برانگیز و بی نتیجه خواهند بود.

سرمقاله‌نویس به دو عامل بنیادی اشاره کرده که روی روند گفتگوهای صلح تاثیر منفی بجا می‌گذارد، یکی این‌ که هنوز هم روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان روشن نیست و دوم طرف‌های مذاکره کننده هنوز هم با هم صادق نیستند و کاری را انجام نمی‌دهند که روند صلح به آن نیاز دارد. به باور نویسنده این مساله روی روند گفتگوهای صلح تاثیر منفی بجا می‌گذارد.

نویسنده مسیر تاکید می‌کند بدون انعطاف‌پذیری، قربانی و گذشت در برابر همدیگر نه صلح تامین می‌شود و نه هم جنگ پایان می‌یابد.

به گفته نویسنده هر دو طرف باید گام‌هایی را بردارند که به روند صلح کمک کند و تمام آن کارهایی را متوقف کنند که صلح را تخریب و جنگ را شدت می‌بخشد.

  • هیواد

روزنامه دولتی هیواد در سرمقاله‌اش از آغاز تطبیق واکسین کرونا در کشور استقبال کرده است.

در سرمقاله آمده است برخی‌ها چنین آوازه‌های را پخش کرده‌اند که حکومت افغانستان به آسانی نمی‌تواند واکسین کرونا را بدست بیاورد و آن را بر مردم تطبیق کند.

نویسنده به یک بخش سخنان محمد اشرف غنی رئیس جمهور کشور اشاره کرده که گفته است "تلاش‌ها برای دریافت بخش باقی‌ مانده واکسین کرونا که برای ۴۰ در صد مردم تطبیق می‌گردد جریان دارند."

با این‌ همه نویسنده تاکید می کند تلاش‌ها برای دریافت واکسین کرونا باید وسیع باشند و واکسین باید برای همه مردم بصورت عادلانه تطبیق شود زیرا مردم ناتوان هستند و برای مبارزه و یا تداویی این بیماری کشنده توانایی ندارند.

  • اطلاعات روز

و روزنامه اطلاعات روز با اشاره به مساله فساد در گمرک پکتیا نوشته است، درآمد این گمرک یک میلیارد افغانی در سال کاهش یافته است.

نویسنده نوشته است هر چند بطور معمول سالانه به خزانه ملی ده‌ها میلیارد افغانی جمع‌آوری می‌شود اما موجودیت فساد گسترده در چنین اداره‌های عایداتی نگران کننده است که از جمع‌آوری عواید جلوگیری می‌کند.

به باور نویسنده اگر عواید اداره‌ها به خصوص عواید گمرکات به گونه درست به خزانه ملی انتقال شود ممکن افغانستان بسیاری مصارف خود را بدون کمک های خارجی تمویل کرده بتواند.

نویسنده افزوده است هرچند محمد اشرف غنی رئیس جمهور کشور در اوایل برای جلوگیری از فساد در گمرکات تعهد کرده و روی تامین شفافیت در ادارات مربوط تاکید کرده بود اما هنوز هم به دلیل فساد گسترده در این اداره‌های مهم پول زیادی حیف و میل می‌شود.