وزارت صحت ۱۰ هزار دوز واکسین را به مقام‌های دولتی اختصاص داده است

تطبیق واکسین ویروس کرونا در افغانستان

وزارت صحت عامه می‌گوید از ۵۰۰ هزار دوز واکسین کمک‌شده کرونا از سوی کشور هندوستان، ۱۰ هزار دوز آن به مقام‌های بلندپايه دولتی اختصاص داده شده است.

در حالی که بیشتر کشورهای جهان در تلاش دست‌یابی به واکسین کرونا برای پاک ساختن این ویروس از کشور‌شان استند، افغانستان نیز از این روند بی‌بهره نمانده است.

روند تطبیق ۵۰۰ هزار دوز واکسین کمک‌شده از سوی کشور هندوستان درست در یک‌سالگی این ویروس در کشور، آغاز شده.

مراسم آغاز تطبیق واکسین ویروس کرونا در افغانستان

بر اساس تصمیم وزارت صحت عامه، در مرحله نخست، کادر صحی، نیروهای نظامی و خبرنگاران این واکسین را دریافت کنند.

اما اکنون این وزارت می‌گوید مقام‌هتی دولتی نیز شامل این کتگوری استند.

عثمان طاهری معاون سخنگوی وزارت صحت از اختصاص ده هزار دوز واکسین به مقام‌های بلند رتبه دولتی خبر می‌دهد.

او گفت: "ما یک مقدار واکسین بسیار محدود را برای مقام‌های دولتی تخصیص دادیم حدود ده هزار واکسین برای‌شان تطبیق خواهد شد."

با این حال برخی شهروندان کشور از سکتور صحت می‌خواهند تا اجازه ندهند روند تطبیق واکسین کرونا آلوده با فساد شده و با سرنوشت افرادی که نیازمند این ویروس استند، بازی شود.

امیر محمد نیک‌بین باشنده کابل می‌گوید: "در افغانستان هر روند آلوده به فساد است حالا نمی‌خواهیم واکسین کرونا هم به زومندان برسد، باین اول برای کسانی که در خطر بیشتر استند و به این ویروس مبتلا شدند، این واکسین را دریافت کنند."

یگانه عظیمی باشنده هرات، می‌گوید این واکسین باید به‌گونه عادلانه و شفاف برای تمام افراد جامعه تطبیق شود.

او می‌افزاید: "این روند نباید به فساد آلوده شود، باید تمام اقشار جامعه جه مقام‌های بلند پایه و چه مردم عادی از این واکسین بهره ببندو این واکسین به همه مردم به شکل عادلانه توزیع شود."

وزارت صحت عامه در پاسخ به این نگرانی‌های شماری از مردم می‌گوید قرار است در مرحله نخست از ۵۰۰ دوز واکسین، ۱۱۰ هزار دوز برای کارمندان صحی، ۱۲۰ هزار دوز برای نیروهای امنیتی و متباقی برای خبرنگاران تطبیق شود.

واکسین های کووید-۱۹ که از سوی کشور هند به افغانستان کمک شده است.

این وزارت از نظارت جدی بر روند تطبیق این واکسین می‌گوید و تاکید دارد که این روند شفاف خواهد بود.

به اساس معلومات وزارت صحت عامه، قرار است برای ۶۰ درصد نفوس کشور واکسین تهیه شود و در مرحله‌های بعدی مردم عام نیز از این واکسین مستفید خواهند شد.