در این روزها شماری زیاد دختران بامیانی همه روزه در دامنههای کوه بابا میروند و اسکی تمرین میکنند.
این دختران اسکی باز با این تمرینات اهداف بلند پروازانهای در سطح ملی و بینالمللی دارند.
این ورزشکاران در راه رسیدن به اهدافشان و مبارزه با هرنوع موانع مصمم هستند.
فریبای ۱۸ ساله ۵ سال میشود که اسکی تمرین میکند. او تا کنون برای اشتراک در رقابتهای جهانی اسکی در چندین کشور سفر نموده.
وی اکنون انتظار روزی را میکشد که صلح در افغانستان برقرار شود تا او و دیگر دختران افغانستان بتوانند بدون هیچگونه نگرانی و تبعیض جنسیتی ورزش کنند.
پیام فریبا به دیگر دختران این است: "از دختران میخواهم که بیایند اسکی کنند، چون اسکی خیلی یک برنامه جالب است. دیگر اینکه ما هر روز خبرهای را میشنویم که صلح میآید. من امیدوار هستم که یک روز در افغانستان صلح داشته باشیم تا همان قسم که میخواهیم در هر بخش بتوانیم فعایت کنیم."
تا چند روز آینده مسابقات اسکی در بامیان با حضور ورزشکاران از کشورهای مختلف برگزار خواهد شد.
اکنون فریبا همه روزه در دامنههای کوه بابا اسکی تمرین میکند تا در میدانهای بینالمللی برای کشورش افتخار کسب کند.
دست یافتن به این هدف نیازمند عبور از موانع سنتی در جامعهای است که بیش از چهار دهه درگیر جنگ و خشونت بوده و در میدانهای ورزشی به دختران چندان روی خوش نشان داده نمیشود.
اما دختران اسکی باز بامیانی آماده مبارزه در هر شرایط استند. تا راه فعالیت برای شان بیشتر در این زمینه هموار شود.
مسئولان میگویند در بامیان بیش از ۱۰۰ دختر به شکل آماتور و حرفهای اسکی بازی میکنند.
فعالیت دختران مثل فریبا در بخشهای ورزشی به ویژه اسکی و تلاش آنها برای دست یافتن به حقوق شان، نمایانگر چهرۀ دیگر افغانستان به جهانیان است.
چهرهای که در آن به جای جنگ و خشونت صفا و صمیمیت و برابری را نشان میدهد.
پاتریک دوسانت اگزوپری، روزنامه نگار فرانسوی که به بامیان سفر کرده بود، فعالیت دختران را در بخشهای ورزشی روزنهی امید برای فردای بهتر افغانستان میخواند: "من زیاد تحت تأثیر قرار گرفتم وقتی دیدم که دختران در بامیان اسکی بازی میکنند. این نشان میدهد که شما آزاد هستید و هر چه که بخواهید انجام بدهید انجام میدهید، یعنی اگر بخواهید ورزش کنید و یا درس بخوانید، میتوانید."
فریبا در رقابت اسکی در کوریای جنوبی که بین ۴۸ کشور جهان برگزار شده بود توانست مدال برنز را به افغانستان بیاورد.
فریبا میگوید رسیدن تا اینجا برای وی آسان نبوده. راههای دشواری را پیموده و با دیدگاههای مخالف حضور دختران در میدانهای ورزشی مبارزه کرده.
اما هنوز هم دختران اسکی باز بامیانی میگویند نبود لوازم ورزش اسکی مشکل اساسی شان است.
فریبا خواستار توجه بیشتر به اسکی در بامیان است. "خواست من از فدراسیون اسکی و حکومت این است برای اسکی بازان افغانستان لیفت بسازد تا ما بتوانیم به شکل بهتر اسکی کنیم و در مسابقات المپیک اشتراک کنیم."
مسئولان اسکی در بامیان میگویند شمار زیاد از دختران علاقهمند تمرین ورزش اسکی هستند، اما به دلیل نبود وسایل حمل و نقل و دیگر امکانات مورد نیاز نمیتوانند همۀ آنها را تمرین دهند.
سجاد حسینی مسئول اسکی کلپ بامیان به رادیو آزادی میگوید: "من امیدوار هستم که نهادهای خصوصی و دولتی ما را کمک و همکاری کنند تا ما ظرفیت این را پیدا کنیم که تعداد زیاد را بتوانیم تمرین بدهیم. خوشبختانه امروز صدها جوان علاقهمند اسکی هستند، همگی روزانه به تمرین اسکی میروند."
آقای حسینی گفت تا کنون به تعداد ۴ دختر و ۱۱ پسر از ولایت بامیان در تیم ملی اسکی کشور راه پیدا کرده.
فربیا که عضویت تیم ملی اسکی را دارد، امیدوار است که با حمایت دولت بتواند در مسابقات المپیک اشتراک کند و مدال افتخار را در میدانهای ورزشی بینالمللی به دست آورد.