"پنج میلیون زن در افغانستان نیازمند فرصت اشتغالزایی اند"

آرشیف، شماری از زنان افغان

در آستانه هشتم مارچ، روز جهانی زن، سرپرست وزارت امور زنان افغانستان، سهم زنان در رهبری حکومت بخصوص تعیین زنان در بست معاونیت ۳۴ ولایت را دستاورد تاریخی در این کشور دانسته است.

حسینه صافی در نشستی که از سوی اداره مستقل ارگان‌های محلی با همکاری اداره توسعه بین‌المللی امریکا برای حمایت از زنان، تحت عنوان "مشارکت زنان در حکومت‌داری خوب" برگزار شد، بر مشارکت معنی‌دار زنان و بلند بردن ظرفیت‌ آنها تأکید کرد.

حسینه صافی سرپرست وزارت امور زنان

خانم صافی همچنین گفت زنان در سیاست جایگاه خود را تثبیت کرده‌اند: "چیزی که ما برایش دادخواهی کردیم، تبدیل به پروسه رسمی شد و امروز به فضل خداوند تا حدود یک ماه پروسه گماشتن (معاونان والی‌ها) در ۳۴ ولایت تکمیل می‌شود. وزارت امور زنان روی یک طرح هماهنگی کار کرده که ان‌شاالله به زودترین فرصت به ارگان‌های محلی فرستاده می‌شود."

در همین حال کریمه حامد فاریابی، وزیر اقتصاد اشتغال زنان در اقتصاد و جامعه را ناچیز دانست. به گفته او، تنها ۱۶.۶ درصد زنان در کشور شاغل هستند.

خانم فاریابی گفت هم‌کنون پنح میلیون زن خانه‌نشین و نیازمن

کریمه حامد فاریابی، وزیر اقتصاد

د فرصت اشتغالزایی هستند: "۱۶.۶ درصد خانم‌ها شاغل هستند، متباقی نیستند. آمار و ارقام نشان می‌دهد که پنج میلیون خانم در خانه هستند. یک نیروی بزرگ که برای رفاه جامعه برای ما و شما نیاز دارند."

این در حالی است که بر اساس آمارهای رسمی وزارت امور زنان، مشارکت زنان در بخش خدمات ملکی به بالاتر از ۲۹ درصد رسیده است و از این میان بیش از ده درصد در بخش‌های رهبری اداره‌های دولتی کار می‌کنند.

زنان در این نشست همچنین خواهان حفظ نظام کنونی شدند تا دستاوردهای‌شان از بین نرود.

راس ویلسون، سرپرست سفارت امریکا در کابل نیز در توییتر خود به پیشواز از هشتم مارچ، نقش زنان را در امنیت، صحت، اجتماع، آموزش و دیگر بخش‌ها ارزنده دانسته و این کشور را حامی بزرگ برابری جنسیتی در سراسر جهان خوانده است.

منیره یوسف‌زاده، معین وزارت دفاع سهم زنان در حکومت را پررنگ‌تر از هر زمان دیگر دانست: "در حال حاضر تقریباً سه هزار خانم در نظام داریم. شاید از نگاه کمیتی، کمیت کمی باشد، اما با توجه وضعیت و فعلی کشور، با توجه به فرهنگ حاکم و سطح سواد و فقر اقتصادی که موجود است یک کمیت قابل ملاحظه است و ما باید قابل قدر بدانیم."

منیره یوسف زاده معین وزارت دفاع

در این نشست معاونان ۲۱ ولایت افغانستان اشتراک کرده‌اند.

برنامه مشارکت زنان، یکی از پروژه‌های طولانی‌مدت اداره توسعه بین‌المللی امریکا است که از پنج سال بدین‌سو سر ظرفیت‌سازی زنان و بلند بردن سطح مشارکت‌شان در افغانستان فعالیت دارد.