اداره مبارزه با موادمخدر و جرایم سازمان ملل وضعیت اعتیاد را در افغانستان دشوار و نگران کننده میداند.
از پنج سال به اینسو هیچ سروی به منظور مشخص شدن تعداد معتادان موادمخدر در افغانستان انجام نشده و سازمان ملل دلیل عدم انجام این سروی را نبود بودجه کافی میداند.
انوبه سوود سرپرت اداره مبارزه با موادمخدر و جرایم سازمان ملل در کابل در صحبت با رادیو آزادی، وضعیت اعتیاد در افغانستان را جدی و نگران کننده میداند.
آرشیف: معتادین مواد مخدر کابل
خانم سوود میگوید، جلوگیری از گسترش اعتیاد در کنار آگاهی عامه، نیازمند ایجاد زمینه های کاری، تامین نیازهای غذایی و اجرایی برنامه های بدیل کشت کوکنار است.
یافتههای ما از وضعیت و گزارشهای نهادهای جامعه مدنی نشان میدهد که تعداد معتادان در سال های اخیر افزایش یافته است.
او میافزاید: "با توجه به وضعیت شش – هفت سال گذشته، اگر سروی معتادان موادمخدر حال انجام میشد، دیده میشد که تعداد معتادان بگونه قابل ملاحظه افزایش یافته است. این که چرا سروی انجام نشده، دلیل آن این است که بودجه مورد نیاز وجود ندارد، اما یافتههای ما از وضعیت و گزارشهای نهادهای جامعه مدنی نشان میدهد که تعداد معتادان در سال های اخیر افزایش یافته است."
سروی معتادان موادمخدر که در سال ۲۰۱۵ میلادی با حمایت مالی ایالات متحده امریکا اجراء شد، نشان داد که تعداد معتادان و افراد متاثر از موادمخدر در افغانستان دو نیم میلیون می باشد.
وزارت صحت عامه افغانستان در سال ۲۰۲۰ یک سروی را در رابطه به تعداد معتادان بی سرپناه انجام داد و نتایج این سروی نشان میدهد که ۳۰ هزار معتاد بیسرپناه در افغانستان وجود دارد که تنها هفت هزار تن آنان در کابل به سر میبرند.
آرشیف: شماری از معتادین مواد مخدر در کابل
عبدالشکور حیدری معاون تخنیکی ریاست کاهش تقاضای مواد مخدر وزارت صحت عامه میگوید، با توجه به افزایش تعداد معتادان بی سرپناه، تعداد مجموعی معتادان در افغانستان افزایش یافته است.
او افزود: "تنها سروی معتادان بدون سرپناه در سال ۲۰۲۰ نشان میدهد که تعداد معتادان افزایش یافته است. زیرا پنج سال پیش تعداد معتادان بی سرپناه در کابل حدود دو هزار تن بود، در حال که امسال این تعداد به هفت هزار تن رسیده است. خود این آمار نشان دهنده آن است که تعداد معتادان در افغانستان زیاد شده، و همچنان لست انتظار مراکز ما هم نشان میدهد که تعداد مراجعین و متقاضیان تداوی زیاد شده است. به این دلیل ما هم افزایش در شمار مصرف کنندهها را تایید میکنیم."
اداره مبارزه با موادمخدر سازمان ملل کاهش در کشت کوکنار و تولید تریاک را یک نیاز جدی در جلوگیری از گسترش اعتیاد میداند.
اندرابی: سروی اداره احصایه و معلومات نشان میدهد که در سال جاری شمسی، در دو لک و ۲۳ هزار هکتار زمین کوکنار کشتا شده بود.
وزارت امور داخله افغانستان میگوید، فعالیتهای آنان در بخش جلوگیری از کشت کوکنار جدی تر شده است.
مسعود اندرابی وزیر امور داخله میگوید، مبارزه آنان با موادمخدر شامل سه بخش: تدوین پالیسی، جمع آوری و تحلیل معلومات استخباراتی و اجرای عملیات میباشد.
مسعود اندرابی وزیر امور داخله
او میافزاید: "در بخش محوه کشت زارهای کوکنار، بدون هیچ نوع حمایت خارجی سطح محوه مزارع را در مقایسه به پنج سال گذشته بلند بردیم. در گذشته یک بودجه کلان برای محوه مزارع کوکنار اختصاص داده میشد، اما امسال وزارت داخله عملیات محوه مزارع کوکنار را از امکانات خود انجام داد."
اظهارات وزیر امور داخله در رابطه به بلند بردن میزان تخریب مزارع کوکنار در حال است که سروی اداره احصایه و معلومات نشان میدهد که در سال جاری شمسی، در دو لک و ۲۳ هزار هکتار زمین کوکنار کشت شده بود، اما نیروهای افغان توانستند کمتر از پنج هزار هکتار آن را تخریب کنند.
Your browser doesn’t support HTML5
سازمان ملل وضعیت اعتیاد در افغانستان را نگرانکننده خوانده است