روزنامه‌های کابل مشکلات زنان افغانستان را در روز جهانی زن بررسی کرده‌اند

شماری از روزنامه‌های چاپ کابل

تجلیل از هشتم مارچ روز جهانی زن و مشکلات زنان افغانستان در اجتماع از موضوع‌های اصلی مورد بحث در سرمقاله‌های روزنامه‌های چاپ امروز کابل است.

  • مسیر

روزنامه مسیر سرمقاله‌اش ‌را به مناسبت هشتم مارچ روز جهانی زن اختصاص داده است.

نویسنده برحکومت انتقاد کرده و نوشته است همه ساله حکومت از این روز در حد یک شعار بزرگداشت می‌کند.

سرمقاله نویس نوشته است، تعهدات حکومت در بخش حقوق زنان نیز همواره در حد یک شعار بوده و یا هم در دو یا سه شهر بزرگ محدود است و این در حالیست که در بسیاری نقاط دوردست کشور زنان از حقوق ابتدایی‌شان محروم هستند.

نویسنده تاکید می‌کند اگر حکومت واقعا زندگی بهتر برای زنان و دختران می‌خواهد پس راه درست این است تا سدهای سر راه تعلیم و تحصیل آنان را دور کند.

به باور نویسنده حکومت باید به‌جای پروژه‌های نمایشی که مفاد آن فقط برای چند خانم می‌رسد باید کارهای بنیادی انجام دهد و از حیف و میل شدن کمک‌های که به نام آن‌ها صورت می‌گیرد جلوگیری کند.

نویسنده افزوده است، حکومت باید برای بهبود وضعیت زنان رسم و عنعنات ناپسند جامعه در برابر زنان را اصلاح و برای زنان افغان یک زندگی باعزت مهیا کند.

  • هشت صبح

روزنامه هشت صبح نوشته است از روز جهانی زن در افغانستان در حالی بزرگداشت می‌شود که هم اکنون زنان افغان با مشکلات مختلف مواجه هستند.

نویسنده تاکید می‌کند حالا هم شماری از زنان افغان با خشونت‌های مختلف، فقر و بی سوادی زندگی خود را می‌گذرانند.

اما به گفته نویسنده در کنار این همه مشکلات زنان افغان در دو دهه گذشته یک موقف خوب را نیز برای خود ساخته و دستاوردهای نیز دارند.

نویسنده افزوده است هم اکنون زنان افغان ۲۲ درصد نیروی کاری اداره‌های دولتی را تشکیل می‌دهند، ۲۷ درصد در پارلمان حضور دارند، شهرهای بزرگ مانند کابل بیش از ۶۰ در صد معلمان را زنان تشکیل می‌دهند و حدود ۷،۰۰۰ زن در نیروهای امنیتی افغانستان فعالیت دارند.

نویسنده تاکید می‌کند در روند صلح هم باید حقوق و دستاورد‌های زنان مصون بماند.

  • صبح کابل

و روزنامه صبح کابل نیز در مورد هشتم مارچ روز جهانی زن نوشته است.

در سرمقاله آمده است هرچند از سال ۲۰۰۱ بدین‌سو از سوی موسسه‌های خصوصی داخلی و خارجی برای مساوات جندر، برابری حقوق زنان و مردان تلاش‌های صورت گرفته است اما هنوز هم به گفته نویسنده نتیجه مثبت و مطلوبی در قبال نداشته است.

نویسنده افزوده است در افغانستان امسال از روز زن به امیدی بزرگداشت می‌شود تا در آینده مشکلات، حقوق و امتیازات مساوی زنان و مردان مورد توجه قرار گیرد.

نویسنده تاکید می‌کند این روز باید از حد یک شعار بیرون شود و حکومت برای حقوق اساسی زنان واقعا کار کند.