اندین اکسپرس: احترام به فداکاری زنان افغان در گفتگوهای صلح با طالبان

روزنامه‌های جهان

  • اندین اکسپرس

روزنامهٔ اندین اکسپرس مقاله را تحت عنوان «احترام به فداکاری زنان افغان» به نشر رسانده است.

نویسنده مقاله می‌گوید که تن دادن به تقاضای طالبان در گفتگوهای صلح در ارتباط به حقوق دموکراتیک زنان یک عقب نشینی خواهد بود.

نویسندهٔ مقالۀ اندین اکسپرس در ادامه می‌گوید که مذاکره کنندگان دولت افغانستان و طالبان در میز مذاکره در دوحه قطر دربارهٔ حقوق اساسی و آزادی‌های زنان به احتمال زیاد خیلی دعوا خواهند کرد.

در حالی که این حقوق در قانون اساسی افغانستان پس از حاکمیت طالبان گنجانده شده.

به نوشتهٔ روزنامه شکل‌گیری ساختار سیاسی بعد از توافق با توجه به اشتراک فعال زنان، مسالهٔ بسیار بحث برانگیز در مذاکرات صلح خواهد بود.

اندین اکسپرس می‌نویسد که حمایت از قانون اساسی و حقوق اساسی زنان یکی از مسایل مهم تیم دولت افغانستان در مذاکرات صلح است.

اما روزنامه می‌گوید که تفسیر طالبان از حقوق زنان چیزی دیگریست.

طالبان اصرار دارند که زنان باید از حقوق و آزادی‌های خود طبق "شریعت اسلامی" استفاده کنند.

اما برخی از زنان می‌گویند که این اظهارات مشخص نیست.

در دوران حاکمیت طالبان در سال‌های نود میلادی زنان از حق کار و آموزش در بیرون از خانه بی بهره بودند.

  • برِیزبن تایمز

نشریه برِیزبن تایمز مقالهٔ را دربارهٔ یک پناهجوی افغان به نشر رسانده که در ستره محکمه استرالیا قضیه پناهندگی‌اش علیه وزیر مهاجران این کشور را برنده شده است.

نشریه در ادامه این مقاله گفته که نبود تاریخ در نامه وزارت مهاجران در پیروزی دعوای قضیه حقوقی این پناهجوی افغان در برابر پیتر داتن وزیر مهاجران استرالیا نقش بزرگی را بازی کرد.

انتظار می‌رفت که این پناهجوی افغان به کشورش رد مرز شود.

این پناهجوی افغان که به نام دوسیه‌اش ( ای اف اکس- ۱۷ ) یاد شده، در سال ۲۰۰۹ میلادی وارد استرالیا شد و در اواخر آن سال ویزه بدست آورد.

این شهروند افغانستان در سال ۲۰۱۶ به جرم وارد کردن صدمه بدنی به یک نفر به هفت سال زندان محکوم شد.

وزارت مهاجران استرالیا در سال ۲۰۱۷ میلادی ویزه او را باطل اعلام کرد و ۲۸ روز داشت که به پولیس سرحدی آسترالیا درخواست ارایه کند.

به گفتهٔ نویسندهٔ مقاله بریزبن تایمز هرچند، آنچه در نامه ذکر شده بود عملی شد، اما اسناد محکمه نشان داد که پناهندهٔ افغان محتوا نامه را خوب درک نه کرده بود.

بریزبن تایمز در این مقاله نوشته که این پسر هزارگی، به زن انگلیسی به شکستگی حرف می‌زد و نوشته و خواندنش به زبان انگلیسی محدود بود.

او به خاطر جنگ با طالبان به بیماری روانی مبتلا شده بود.

بخش خدمات حقوقی زندان به وزارت مهاجران استرالیا گفته بود که نامه لغو ویزه این پناهجو را دوباره بفرستد زیرا که او توانایی درک آن را ندارد.

اما وزارت مهاجران خوداری کرد و آن را قانونی خواند.

بریزین تایمز در پایان مقاله می‌نویسد که در چنین قضیه‌ها وزارت مهاجران باید این را مشخص می‌کرد که این افغان با بدست آوردن چنین نامه تا ۲۸ روز باید درخواست خود را ارایه کند.