شورای امنیت افغانستان شکنجهٔ زندانیان توسط طالبان را تایید کرد

زندانیان رها شده از بند طالبان توسط نیروهای امنیتی افغانستان

شورای امنیت ملی افغانستان گزارش دیدبان حقوق بشر (هیومن رایتس واچ) در باره زندان‌های مخفی و شکنجه زندانیان و اسیران جنگی توسط طالبان را تأیید می‌کند.

قبل از این، پاتریشیا گاسمن، معاون بخش آسیای سازمان دیدبان حقوق بشر دیروز یک‌شنبه (۱۴ مارچ) گروه طالبان را به داشتن زندان‌های مخفی و شکنجۀ زندانیان موجود نزد آن‌ها متهم کرده است.

رحمت‌الله اندر سخنگوی این شورا در پیامی به رسانه‌ها گفته که نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان که از نزد طالبان آزاد شده‌اند، چنین رفتار طالبان را تأیید کرده اند.

او افزود: "از سخنان زندانیان رهاشدهٔ نیروهای امنیتی معلوم می‌شود که آن‌ها تهدید شده و در گرسنکی، تشنگی و تاریکی نگهداشته شده‌اند. دستان، پاها و دهن‌شان بسته بوده و مانند یک حیوان با آن‌ها رفتار شده است که این مغایر اصول شرعی و مدنی می باشد."

او همچنان افزود که طالبان هیچ‌گونه تسهیلاتی مدنی و حقوقی به زندانیان ندارند و عدهٔ از اسیران زیر لت و کوب طالبان کشته می‌شوند.

در این حال، ذبیح‌الله مجاهد، یکی از سخنگویان طالبان، روز یک‌شنبه (۲۴ حوت) در صحبت با رادیو آزادی با رد این موضوع گفت: "ما هیچ زندان مخفی نداریم که در آن كسى شكنجه شود."