توجیه سقوط طیاره از سوی علیپور؛ حکومت: رویداد بهسود بی‌پاسخ نمی‌ماند

عبدالغنی علیپور قوماندان یک گروه مسلح خودسر

حکومت افغانستان از اقدام‌های جدی در برابر عبدالغنی علیپور قوماندان یک گروه مسلح محلی خبر می‌دهد اما تا هنوز عملکردی دیده نشده.

افراد وابسته به علیپور پذیرفته اند که سانحۀ هوایی چهارشنبه شب (۲۷ حوت) شاید از سوی افراد این گروه صورت گرفته باشد.

در نتیجه سقوط هلیکوپتر نیروهای اردوی ملی، ۹ تن جان باختند که ۴ تن شان عمله پرواز و ۵ تن دیگر اعضای نیروهای امنیتی بودند.

وزارت دفاع افغانستان، پیلوت‌ها را به نام‌های عبدالکریم رحیمی، فضل وهاب امیری، محمد انور عمر و محفوظ نیکزاد معرفی کرده. پیکرهای این چهار پیلوت روز جمعه به خاک سپرده شدند.

علیپور دیروز (جمعه) افرادش را " نیروهای مقاومت" عنوان کرد و گفت که در برابر بی عدالتی مبارزه خواهد کرد. او در گفت‌وگو با رادیو آزادی به نحوی سقوط دادن هلیکوپتر را توجیه کرد: "وضعیت جنگی که پیش می‌آید، یا طیاره سقوط می‌کند، یا نفر کشته می‌شود یا تانک و خانه آتش می‌گیرد. این یک چیز معمول است."

مراسم جنازه پیلوت‌های که در ولسوالی بهسود میدان وردک کشته شدند

رئیس جمهور اشرف غنی روز پنج‌شنبه، گفت که قضیۀ سقوط هلیکوپتر در ولسوالی بهسود بی پاسخ نخواهد ماند.

از سوی دیگر محمد یاسین ضیا لوی درستیز پیشین که دیروز به عنوان سرپرست وزارت دفاع گماشته شد، می‌گوید که در برابر رویداد بهسود خاموش نخواهد ماند.

شاه محمود میاخیل معین وزارت دفاع افغانستان دیروز (جمعه) در مراسم جنازۀ چهار پیلوت قربانی گفت، اگر این حمله از سوی علیپور صورت گرفته یا افراد مسلح غیرمسئول و یا هم طالبان، با جنایتکاران به گفتۀ میاخیل هیچ‌گونه معامله صورت نخواهد گرفت.

اکبرزوی: وزارت داخله باید در مورد علیپور اقدام کند

وحیدالله اکبرزوی یک عضو شورای ولایتی میدان وردک می‌گوید که رهبری جدید وزارت داخله باید در مورد قوماندان علیپور اقدام کند: ​"تغییرات در رهبری وزارت‌های داخله و دفاع صورت گرفته. ما خوشبین استیم که باید در این مورد حساس باشند و کسانی که در بین مردم نفاق می‌اندازند و نیروهای امنیتی ما را از بین می‌برد، باید از بین برده شود و ضد شان عملیات صورت گیرد."

نجیب آزاد رئیس جنبش باور تخمین می‌زند که در عقب عبدالغنی علیپور، دست مقام‌های ارشد دولت قرار دارد: "اگر رهبری دولت در برابر یک قضیه جدی باشد، رهبری وزارت مکلفیت دارد تا قانون را نافذ و اوامر و هدایات را عملی کند. قضیۀ علیپور قضیۀ عادی و کوچک نیست که محدود به وزارت داخله و دفاع باشد. بلکه سه سال است که رئیس جمهور از این قضیه آگاه است و سه سال پیش علیپور به ضمانت معاون رئیس جمهور رها شد."

نجیب آزاد رئیس جنبش باور

عبدالغنی علیپور در ماه قوس سال ۱۳۹۷ بازداشت شد. سپس در حمایت سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری از بند رها شد، این اقدام برخی اعتراض‌ها را به همراه داشت.

رادیو آزادی تلاش کرد تا نظر دفتر رسانه‌های آقای دانش را هم در گزارش داشته باشد، اما با وجود تماس‌های زیاد، آنها دستیاب نشدند.

عبدالغنی علیپور که خودش را فرمانده نیروهای مقاومت می‌داند، گاه و ناگاه با نیروهای امنیتی و گروه طالبان درگیر جنگ شده است.