بند کمال خان در چهارم حمل با حضور رئیس جمهور غنی افتتاح می‌شود

بند کمال خان

اداره ملی تنظیم‌ امور آب افغانستان اعلام کرده که بند کمال خان در چهارم ماه حمل با حضور محمداشرف غنی، رئیس جمهور افتتاح می‌شود.

بند کمال خان در آغاز سال نو به بهره‌برداری سپرده خواهد شد.

نظام‌الدین خپلواک، سخنگوی این اداره روز شنبه یه رادیو آزادی گفت که این بند با حضور محمداشرف غنی، رئیس جمهور و مقام‌های بلندپایه حکومت افتتاح خواهد شد.

او افزود: "بند کمال خان در چهارم ماه حمل سال ۱۴۰۰ از سوی رئیس جمهور، اعضای پارلمان، مقام‌های بلندپایه افتتاح می‌شود. این دهانه تمام بیابان‌های خاکستری ولایت نیمروز را سیراب می‌کند و این آرزوی همه افغان‌ها بود."

بند کمال خان

به گفته آقای خپلواک، این بند ظرفیت تولید ۹ میگاوات برق را دارد.

به گفته مسئولان اداره تنظیم‌ امور آب بند کمال خان ۱۷۴ هزار هکتار زمین کشاورزی را آبیاری خواهد کرد و ۵۲ میلیون متر مکعب آب ذخیره می‌کند.

این اداره می‌گوید که با افتتاح این بند به هزاران‌ تن زمینه کار فراهم خواهد شد.

تولید آب از این بند ولایت نیمروز در اول دلو آغاز شد.

بند کمال خان بر روی رود هیرمند، در ۱۸ کیلومتری جنوب شهر زرنج ولایت نیمروز ساخته شده است و از کوه‌های افغانستان سرچشمه می‌گیرد و از مرز مشترک افغانستان و ایران می‌گذرد.

به گفته مسئولان افغان، افغانستان توانایی مدیریت تنها ۳۰ درصد آبش را دارد و بقیه آن به گونه‌ رایگان به کشوهای همسایه سرازیر می‌شود.

به گفته مسئولان اداره تنظیم آب افغانستان، ساخت بند کمال خان حدود ۲۰۰ میلیون دالر هزینه داشته‌است.