جشن نوروز با حضور ۴۵۰۰ تن در مزارشریف برگزار شد

برگزاری جشن نوروز در ولایت بلخ

جشن بزرگ نوروز با حضور ۴۵۰۰ تن در شمال افغانستان، در ولایت بلخ در زیارتگاه منسوب به حضرت علی با بر افراشته‌شدن جهنده این زیارت برگزار شد.

در این مراسم فرهاد عظیمی والی بلخ سال ۱۳۹۹ هجری را ناخوش و پر از چالش‌های امنیتی برای تمام افغان‌ها عنوان کرده گفت که در سال ۱۴۰۰ هجری امیدواری‌ها برای برقراری صلح در کشور و تطبیق برنامه‌های انکشافی ملی وجود دارد.

فرهاد عظیمی والی بلخ

وی افزود: " آرزومندم که با طلوع قرن جدید یک صفحه جدید در کشور رقم بخورد. به قدر کافی درد کشیدیم و زجر دیدیم. بی‌پناه شدیم. نزد دوست و دشمن دست ما دراز شد. حالا وقت ترمیم خرابی‌ها و اعمار نابودشدگان است."

آقای عظیمی همچنین از مخالفین مسلح دولت (گروه طالبان) خواست تا بدون هیچ قید و شرط به خواسته‌های مشروع ملت پاسخ گفته و حاضر به اعلام آتش‌بس با حکومت شوند.

مردم از کابل تا بلخ و از بلخ تا بامیان و ننگرهار همه به سال ۱۴۰۰ هجری نگاه‌های متفاوتی دارند.

تعدادی امیدوارند که در این سال در افغانستان صلح برقرار شود و سلسله خون‌ریزی‌های چهار دهه اخیر در کشور متوقف شود.

آنها از حکومت و گروه طالبان می‌خواهند تا اعلام آتش‌بس کنند و خشونت مسلحانه را خاتمه دهند.

نگینه ۲۳ ساله باشنده ولایت بلخ می‌گوید: " از حدود شش ماه به اینسو حملات طالبان در ولسوالی‌های این ولایت افزایش یافته، من امید دارم که هر چه زودتر طالبان با حکومت جورآمد کند و آتش‌بس اعلام شود."

منصور ۲۵ ساله، یکی از هزاران باشندگان کابل است که می‌گوید خونریری‌های ناشی از انفجار و انتحار همه روزه او را نسبت به آینده نگران ساخته است.

وی هرچند سال گذشته هجری را پر از مشکلات امنیتی عنوان می‌کند. اما توقع دارد که در سال ۱۴۰۰ هجری حکومت و نیروهای امنیتی جلو حملات طالبان در این ولایت را بگیرند.

وی علاوه کرد: " ۱۳۹۹ هجری چندان سال نبود. انفجار، انتحار، اختطاف و قتل‌ها در سال ۱۳۹۹ هجری در کابل بی‌حد زیاد بود. من از نیروهای دولتی می‌خواهم تا جلو حملات را بگیرند و مردم کشته نشوند."

در این میان، مینا حسینی ۲۸ ساله از بامیان می‌‌گوید که در سال ۱۴۰۰ هجری حکومت به حضور زنان در تشکیل ادارات دولتی توجه کند.

او گفت که حکومت در کنار سهیم ساختن زنان در تشکیل اداره‌های دولتی، در پروسه صلح نیز نقش‌شان را بیشتر بسازد: "نقش زنان را در هر عرصه بخصوص گفت‌وگوهای صلج که بر آینده زنان افغان سرنوشت ساز است بیشتر و پر رنگتر بسازد."

صادق‌الله باشنده ولسوالی کامه ولایت ننگرهار نگران است تا به دلیل مداخلات بیرونی‌ها گفت‌وگوهای صلح بی‌نتیجه به پیش برود و در سال ۱۴۰۰ هجری نیز حکومت و طالبان به توافق سیاسی دست‌نیابند.

او گفت هر دو طرف باید بدون در نظرداشت خواسته‌های سیاسی‌شخصی به خواسته‌های مردم توجه کنند.

صادق الله گفت: " امیداورم که در این سال هجری دولت و طالبان مردم را بفهمند. از درد آنها واقف شوند و دیگر برای برقراری امنیت و توقف ساختن خونریزی بهانه طلبی نکنند."

با این همه، در حالی نوروز ۱۴۰۰ هجری، با امیدواری و نگرانی‌های از سوی ساکنان ولایت‌های مختلف کشور آغاز شده است که سال قبل به دلیل شیوع کووید-۱۹ از جشن نوروز به شکل همایشی در هیچ ولایت تجلیل نشد.