یک عضو مهم مجلس نمایندهگان امریکا میگوید که ادارۀ جو بایدن میخواهد که تاریخ خروج تمام سربازان امریکایی از افغانستان را تمدید کند.
بر اساس توافقنامه دوحه حدود یک ماه و یک هفته دیگر به خروج تمام نیروهای خارجی از افغانستان باقی مانده است، اما به نظر میرسد که این تاریخ تمدید خواهد شد.
به تازگی ادم اسمیت، رئیس کمیته نظامی مجلس نمایندهگان امریکا در این مورد اظهاراتی داشته است.
آقای اسمیت میگوید که اداره جوبایدن میخواهد که تاریخ خروج نیروهایش را تمدید کند.
او اما افزوده که تا به حال در این باره فیصله نهایی صورت نگرفته و امریکا در حال بررسی این موضوع است که در پیوند به حضور سربازانش بر ضد هراسافگنی چه فیصله انجام دهد.
خبرگزاری رویترز به نقل از آقای اسمیت نوشته است: "فکر میکنم احساس عمومی این است که اول می از نظر لوجستیکی خیلی زود است. ما نزدیک ۳۵۰۰ سرباز در افغانستان داریم. متحدان ما حدود ۷۰۰۰ هزار سرباز دارند."
این اظهارات رئیس کمیتهی نظامی مجلس نمایندهگان امریکا درست پس از سفر وزیر دفاع این کشور به افغانستان صورت میگیرد.
پنتاگون پیش از سفر وزیر دفاع امریکا به افغانستان گفته بود که لوید آستین وضعیت منطقه را بررسی میکند.
پیش از این جو بایدن رئیس جمهور امریکا نیز خروج نیرهایش از افغانستان را در زمان تعین شده دشوار خوانده بود.
اما وزارت دفاع امریکا میگوید که اگر فیصله صورت گیرد که سربازان امریکایی تا پایان ماه می افغانستان را ترک کنند، آنان آماده این کار هستند.
جان کربی، سخنگوی پنتاگون روز گذشته به رسانهها گفت: "زمانی که ما در کابل بودیم آستین وزیر دفاع گفت که اگر در بارهی خروج نیروهای باقی مانده در افغانستان فیصله صورت گیرد، این تعهد وجود دارد که جنرال مکینزی، فرمانده فرماندهی مرکزی و جنرال اسکات میلر، فرمانده نیروهای خارجی در افغانستان این ماموریت را به گونه منظم، مصون و موثر به پیش ببرند."
اما طالبان مخالف حضور نیروهای امریکایی پس از ماه می در افغانستان هستند.
محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی این گروه در قطر میگوید که یک شرط اساسی حل تنش عملی کردن توافقنامه دوحه است.
اما حکومت افغانستان میگوید که حفاظت از خاک و مردم مکلفیت دایمی و ملی آنان است.
رحمتالله اندر، سخنگوی دفتر شورای امنیت ملی گفت: "پس از توافق امریکاییها و طالبان در دوحه سرهای خارجیها مصون هستند، اما افغانان هنوز هم کشته میشوند و جنگ روی افغانان و سربازان امنیتی متمرکز است و دفاع هم تا ۹۶ درصد به عهدهی نیروهای امنیتی افغان است. برای ما حفاظت از خاک و مردم ما یک مکلفیت دایمی و ملی است. اگر جامعهی جهانی، ایالات متحده یا هر کشور دیگری با ما در مقابله علیه تروریزم همکاری کند، استقبال میکنیم."
روسیه، ایران و چین نیز خواستار خروج نیروهای امریکایی از افغانستان شده اند، اما پاکستان این موضوع را وابسته با توافقنامه دوحه دانسته و خواستار عملی شدن این توافقنامه شده است.
پس از امضای توافقنانه دوحه میان امریکا و طالبان، نزدیک به ۱۲ هزار نیروی امریکایی افغانستان را ترک کردند و در حال حاضر تنها ۳۵۰۰ تن این نیروها و حدود ۷۰۰۰ سرباز متحدانش در افغانستان باقی مانده اند.