اشرف غنی: برای پیشرفت در روندهای بعدی صلح طالبان باید آتش‌بس کنند

محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان

محمداشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان می‌گوید که برای پیشرفت روندهای بعدی صلح طالبان باید آتش‌بس کنند.

دومین روز نشست روند استانبول _قلب آسیا در دوشنبه امروز (۳۰ مارچ) هم ادامه دارد.

محمداشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان در جریان سخنرانی‌اش در این نشست یک بار دیگر بر رسیدن به قدرت از راه انتخابات تاکید کرد.

رئیس جمهور غنی گفت که مردم افغانستان صلح می‌خواهند، اما این صلح باید منجر به توقف دایمی خونریزی در کشور شود.

آقای غنی برای پیشرفت روندهای بعدی گفت‌وگوهای صلح خواهان آتش‌بس از سوی طالبان شد و گفت که آنان حاضر هستند که پس از آتش‌بس روی هر موضوعی گفت‌وگو کنند.

رئیسان جمهور افغانستان (چپ) و تاجیکستان در نشست استانبول- قلب آسیا

رئیس جمهور افغانستان روند صلح را به ۳ بخش محدود کرد و گفت که باید توافق صلحی به میان آید که لویه جرگه آن را تایید کند، آتش‌بسی که تمام جهان آن را تضمین و از آن نظارت کند و با نظرداشت قانون اساسی افغانستان انتخابات تحت نظارت جامعه جهانی برگزار شود.

رئیس جمهور غنی همکاری منطقه و جهان را در روند صلح افغانستان مهم دانست و ابراز امیدواری کرد که اجماع کنونی در پیوند به صلح، افغانستان را در رسیدن به صلح همکاری کند.

آقای غنی همچنین به ارزش اقتصادی افغانستان اشاره کرد و آن را "چهار راه آسیا" خواند که نقش مهمی در پویایی اقتصادی کشورهای منطقه دارد.

او همچنین با اشاره به پروژه‌های کاسا ۱۰۰۰، تاپی و برخی پروژه‌های دیگر گفت که افغانستان ثابت کرده که نه تنها راه وصل آسیا بلکه راه وصل آسیا به اروپا است.

آرشیف

در همین حال رئیس جمهور تاجیکستان در آغاز نشست امروز از صلح دایمی در افغانستان اعلام حمایت کرد.

امام علی رحمان گفت که کشورش در پیوند به وضعیت افغانستان بی‌پروا نبوده و همواره برای ثبات این کشور صدا بلند کرده است.

رئیس جمهور افغانستان صلح و ثبات در افغانستان را برای صلح و ثبات منطقه مهم دانست و در این راستا خواهان همکاری کشورهای منطقه و جهان شد.

او افزود که موضوع افغانستان ابعاد منطقه‌ای و جهانی دارد و این درگیری باید از راه سیاسی حل شود.

رحمان گفت: "ما کلید حل مشکلات امروزی افغانستان را با بهره‌گیری از تلاش‌های سیاسی و دیپلوماتیک و با در نظرداشت راه‌های معاصر که زمینۀ پیشرفت اجتماعی و اقتصادی را فراهم کند می‌بینیم. ما بر آنیم که در این مذاکرات منفعت‌های تمام مردم کشور در نظر گرفته شود و آیندۀ آن را قبل از ثمر خود مردم افغانستان معین سازند."

امام علی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان

رئیس جمهور تاجیکستان هم با اشاره با ارزش جیوپولوتیک افغانستان گفت که این کشور چهارراه آسیا است و می‌تواند در راستای رشد اقتصادی کشورهای منطقه کمک کند.

در این نشست به اضافۀ کشورهای همسایۀ افغانستان، کشورهای مهم منطقه از جمله ترکیه، جاپان، عربستان، قطر، امارات متحدۀ عرب و نمایندگان سازمان‌های مهم اشتراک کرده‌اند که شماری از آنان سخنرانی کرده اند و شمار دیگر در حال سخنرانی هستند.

انتظار می‌رود که اشتراک کنندگان نشست روند استانبول ـ قلب آسیا در پایان این نشست اعلامیۀ مشترکی را منتشر کنند.