کریم خلیلی: از تأمین صلح عادلانه حمایت می‌کنیم

محمد کریم خلیلی رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان

محمد کریم خلیلی رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان پروسه صلح را فرصت تأریخی خواند و گفت که امارت اسلامی طالبان هم برای مردم افغانستان و هم برای کشورهای منطقه پذیرفتنی نیست.

او دیدگاه و آرای مردم را در مورد تعیین نظام آینده کشور ارزنده عنوان کرد.

آقای خلیلی در یک همایش مردمی امروز سه‌شنبه (۱۷ حمل) در بامیان گفت از صلح عدالت محور حمایت می‌کند: "نباید مسائل شخصی صلح را قربانی کند. این فرصت که پیش آمده تلاش کنیم که استفاده کنیم تا صلح عادلانه که خواست ما است پیاده شود. همه بخش‌های تاثیر گذار، سیستم هایی را که به نظر‌شان برای حل منازعات افغانستان مؤثر است برای مردم پیشکش کنند، هر آنچه را که اکثریت مردم تأیید کردند برای همه قابل قبول است."

آقای خلیلی افزود که همه پرسی در مورد نظام آینده کشور در صورتی نتیجه بخش است که احصاییه دقیق از مردم افغانستان گرفته شود تا نزاع و کشمکش‌ها از ریشه برچیده شود.

او همچنان گفت امیدوار است که نشست استانبول منجر به ختم جنگ و ایجاد یک نظام همه شمول در افغانستان گردد.

پیش از این، رئیس جمهور اشرف غنی هم بر برقراری صلح پایدار تأکید کرده است. همچنان آقای غنی برای نشست آینده ترکیه یک طرح جدید صلح را آماده کرده و خواستار ضمانت‌های جامعه جهانی برای تامین صلح پایدار و عادلانه در کشور شده است.

قرار است که در استانبول تا ده روز دیگر یک کنفرانس مهم برای صلح در افغانستان برگزار شود. این در حالی است که تاکنون نشست‌های در مورد صلح افغانستان در قطر و روسیه برگزار شده است.