برگزاری نشست ترکیه در باره صلح افغانستان و تعویق سفر رئیس پارلمان پاکستان به افغانستان از موضوعهای اصلی مورد بحث در سرمقالههای روزنامههای چاپ امروز کابل است.
مسیر
روزنامه مسیر سرمقالهاش را به نشست ترکیه اختصاص داده و نوشته که هر چند به برگزاری این نشست روزهای انگشت شماری باقی مانده است، اما هنوز هم روشن نیست که این نشست در زمان تعیین شده آن برگزار میشود یا خیر.
به باور نویسنده، هنوز هم موانعی سر راه برگزاری این نشست وجود دارد. به نظر روزنامه، مسئله جنجالبرانگیز خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، میان طالبان و امریکاییها حل نشده است و اگر این موضوع حل نشود، این نشست به تاخیر میافتد یا به موفقیت نمیرسد.
مسئله دیگری که نویسنده مسیر به آن اشاره کرده، این است هنوز هم جوانب سیاسی آمادگی ندارند. به نوشته روزنامه، دستور نشست و نمایندگان دولت افغانستان در این کنفرانس هم مشخص نشده اند.
نویسنده افزوده است با توجه به این مشکلات چنین معلوم میشود که نشست ترکیه در ۱۶ اپریل برگزار نشود و اگر برگزار هم شود، تحت فشار امریکا برگزار خواهد شد. به باور نویسنده، به طور طبیعی چنین معلوم خواهد شد که تمام جوانب تحت فشار امریکا گردهم آمدهاند و همه چیز به خواست امریکا پیش خواهد رفت.
هیواد
اما روزنامه دولتی هیواد در مورد طرح محمداشرف غنی رئیس جمهور کشور در مورد صلح نوشته است.
نویسنده افزوده است که این طرح سه بخش دارد: اول، رسیدن به تفاهم سیاسی، دوم، تشکیل حکومت صلح`و سوم، برقراری صلح و ایجاد دولت پایدار است.
نویسنده افزوده است که در کنار آن شورای عالی مصالحه ملی هم پس از بررسی طرحهای مختلف در مورد صلح یک طرح واحد آماده کرده است و دیده شود که کدام یک از این طرحها ویژه خواهد بود و این طرح واحد از طرح رئیس جمهور برای ملت و جامعه جهانی بهتر و قابل پذیرشتر خواهد بود یا خیر؟
نویسنده نگاشته است که نشست ترکیه که قرار است تا چند روز آینده برگزار شود، یک نشست امیدوارکننده است که بخاطر خواست و حقوق مردم در آن فیصله صورت میگیرد. به باور نویسنده، این فیصله به حمایت همان طرح واحد صورت خواهد گرفت.
ویسا
روزنامه ویسا نوشته است که هر چند به مناسبت سفر رئیس پارلمان پاکستان و هیئت همراهش به کابل، راه میدان هوایی کابل تا پارلمان کشور با بیرقها و تصاویر روسای هر دو پارلمان مزین شده بود، اما برای هواپیمای وی اجازه نشست در میدان هوایی کابل داده نشد.
نویسنده افزوده است که تشریفات بیسابقه برای آمدن اسد قیصر، رئیس پارلمان پاکستان که احتمالاً با هزینه شخصی آقای رحمانی صورت گرفته بود، نشان میدهد که سیاست تا چه حد به سطح افراد است نه به سطح دولت.
نویسنده از محمداشرف غنی رئیس جمهور کشور انتقاد کرده و نوشته است که ارگ بعد از این جای پرورش بزرگان سیاسی نیست و این کار روحیه گریز از مرکز را ایجاد میکند که در ماههای اخیر دیده میشود شماری بزرگان سیاسی یکی پی دیگر به برخی کشورها مانند پاکستان و هند سفر کرده و آنجا مورد استقبال خاص قرار گرفتند.