دور نخست مذاکرات احیای موافقت‌نامه اتومی ایران و قدرت‌های بزرگ پایان یافت

مجلس کمیسیون مشترک موافقت‌نامه اتومی با ایران

دور اول مذاکرات به‌منظور احیای موافقت‌نامه اتومی بین ایران و قدرت‌های بزرگ که در ویانا برگزار شده بود، دیروز (شنبه، ۲۰ حمل) به پایان رسید و دور بعدی آن قرار است در همین هفته از سر گرفته شود.

مجلس کمیسیون مشترک موافقت‌نامه اتومی با ایران که نماینده‌گان کشورهای باقی مانده در این پیمان در‌آن اشتراک داشتند، روز جمعه در ویانا به پایان رسید.

در این مذاکرات که چهار روز دوام داشت علاوه بر ایران دیپلومات‌های جرمنی، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و کشورهای اتحادیه اروپا اشتراک داشتند.

امریکا دراین اجلاس مستقیماً اشتراک نداشت و دیپلومات‌های اروپايی از روند کار اجلاس به طرف امریکا معلومات می‌دادند.

مجلس کمیسیون مشترک موافقت‌نامه اتومی با ایران

یک مقام وزارت خارجه امریکا دیروز گفت تاکید ایران بر این موضوع که تحریم‌های وضع شده از سوی دونالد ترمپ رئیس جمهور پیشین امریکا بر ایران همه لغو شوند، شاید در راه احیای این پیمان موانع ایجاد نماید.

این مقام وزارت خارجه امریکا که نخواسته نامش ذکر شود گفته است تاکید امریکا بر آن است تحریم‌ها که با موافقت‌نامه اتومی با ایران در تضاد هستند لغو شوند، ولی تحریم‌های مشروع ادامه یابند.

به گفته این مقام امریکايی این‌گونه پافشاری ایران، می‌تواند مذاکرات برای احیای دوباره این پیمان را به مشکل رو به رو بسازد.

در همین حال مذاکره‌کننده اتومی ایران عباس عراقچی دیروز در ویانا گفت مذاکرات تا حال به نتیجه‌ای نرسیده که گفته شود به مسیر درست می‌رود.

مذاکره‌کننده ایران همچنان گفت موقف آنها اینست که تمام تحریم‌های جاری شده توسطه ‌حکومت قبلی رئیس جمهور ترمپ در امریکا، بر ایران رفع شوند.

دیپلوماتهای غربی که در این مذاکرات میانجیگری می‌کنند این دور مذاکرات را مثمر خواندند.

از سوی دیگر نظر به گزارش خبرگزاری رویترز اداره بین‌المللی انرژی اتومی دیروز جمعه در یک گزارش به اعضای خود گفته است که ایران در اقدامات اخیر اتومی خود از مواد موافقت‌نامه اتومی با قدرت‌های بزرگ بیشتر تخطی کرده است.

مجلس کمیسیون مشترک موافقت‌نامه اتومی با ایران

خبرگزاری رویترز می‌گوید این گزارش اداره بین‌المللی اتومی مشکل را بین ایران و کشورهای غربی بیشتر می‌سازد.

موافقت‌نامه اتومی بین قدرت‌های بزرگ و ایران در سال ۲۰۱۵ امضاشد و به اساس آن ایران باید برنامه‌های اتومی خودرا محدود می‌ساخت و کشورهای جهانی هم تحریم‌ها علیه ایران را کاهش می‌دادند.

اما رئیس جمهور سابق امریکا دونالد ترمپ در سال ۲۰۱۸ کشورش را از این پیمان خارج کرده و تحریم‌های ستخت‌گیرانه را علیه ایران اعلام کرد.