بیش از هشتاد تن در برما به دست نیروهای امنیتی کشته شده اند. این تازهترین موج سرکوب علیه طرفداران دموکراسی در برما یا میانمار خوانده میشود.
میانمار از اول ماه فبروری شاهد ناآرامی است. در آن هنگام نظامیان کودتا کردند و آنگ سان سوچی رهبر غیرنظامی این کشور جنوبشرق آسیا را از قدرت کنار زدند.
گزارشها میرسانند که در تازهترین کشتار گروهی، نیروهای امنیتی بر معترضان در شهر باگو در نزدیکی شهر یانگون آتش گشودند.
بر پایهگزارشها، تازهترین رویداد در نهم اپریل رخ داد، اما خبر کشتار گروهی یک روز بعد منتشر شد.
گفته میشود که اردو اجساد را توسط لاریها منتقل میکند و گمان میرود که تعداد کشته شدگان بیشتر باشد.
گروه ناظر انجمن کمک به زندانیان سیاسی در میانمار گفته که از هنگام به قدرت رسیدن اردو، نیروهای امنیتی میانمار بیش از ۷۰۰ نفر را کشته اند.
معترضان در بسیاری از شهرها و شهرکها بهگونهای مسالمتآمیز اعتراض میکنند. اما سرکوب شدید باعث شده که تعدادی از معترضان مسلح شوند، آنان از سلاحهای شکاری و بمبهای آتشزا کار میگیرند.
در عین حال، خونریزی و بیثباتی بر تقریباً بیست گروه قومی مسلح در برما اثر میگذارد.
این گروهها بخشهای از آنکشور را به خصوص در مناطق مرزی تحت کنترول خود دارند و از چند دهه چند باری در برابر اردو جنگیده اند.
در هفتههای گذشته، چند تن از این گروهای مسلح حملههایشان را علیه نیروهای اردو و پولیس برما شدت بخشیده اند.
ماه گذشته، نمایندۀ سازمان ملل متحد در امور برما به شورای امنیت این سازمان گفت که برما در آستانه مبدل شدن به یک دولت ناکام قرار دارد و احتمال بروز جنگ داخلی هم متصور است.
کودتای نظامی ماه فبروری به تجربه یک دهه دموکراسی در میانمار نقطه پایان گذاشت. رهبران نظامی میانمار میگویند که انتخابات ماه نومبر پارسال تقلبی بود. در آن انتخابات حزب به رهبری آنگ سان سوچی با تفاوت زیاد برنده شده بود.