واکنش وزارت داخله افغانستان به ایجاد 'جبهه مقاومت دوم' در دایکندی

'جبهه مقاومت دوم' در دایکندی

وزارت داخله افغانستان در واکنش به ایجاد جبهه مقاومت دوم در دایکندی گفته که به‌جز نهادهای امنیتی و دفاعی، ایجاد هرنوع تشکیلات نظامی خلاف قانون است و باید در برابر آن اقدام شود.

به دنبال عملیات نظامی دولت علیه عبدالغنی علیپیور در بهسود، ذوالفقار امید، رهبر پیشین حزب کار و توسعه و عضو جنبش روشنایی جنبش مسلحی را به‌نام "جبهه مقاومت دوم" تشکیل داده است.

آقای امید دیروز عکس‌هایی را در صفحه فیسبوکش منتشر کرد که او را در میان ده‌ها فرد مسلح نشان می‌دهد و در توضیح آن نوشته که این عکس‌ها در نوارمرزی دایکندی و بامیان گرفته است.

آقای امید همچنین نوشته که "دفاع از جان، عزت، ناموس و سرزمین حق مسلم ماست". او تجمع افراد مسلح را "آغاز برنامه‌ها با چریک‌های مجرب قطعه دای چهار بخاطر برگرداندن غرور و عزت مردم و مبارزه علیه تبعیض و بی‌عدالتی" خوانده است.

رادیو آزادی تلاش کرد تا با آقای امید صحبت کند، اما او با وجود مشاهده پیام‌های رادیو‌ ‌آزادی، پاسخ نداد.

شاه‌حسین مرتضوی مشاور ریاست جمهوری به حرکت ذوالفقار امید واکنش نشان داده و در صفحه رسمی فیسبوکش نوشته که عدالت با "چل و فریب" تامین نمی‌شود.

از سوی هم طارق آرین، سخنگوی وزارت داخله افغانستان به رادیو آزادی گفت که به جز نهادهای امنیتی و دفاعی، ایجاد هرنوع تشکیلات نظامی، خلاف قانون است و باید در برابر آن اقدام شود.

او افزود: "ساختارمشروع تنها ساختار نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان است. جدا از این ساختار، تمامی گروه‌ها و افرادی که تشکیلات افراد مسلح ایجاد کنند، غیرقانونی است و این عمل‌شان عمل خلاف اصول و قانون است."

طارق آرین، سخنگوی وزارت داخله افغانستان

آقای آرین گفت که هرفردی که قصد دفاع داشته باشد، باید به تشکیلات نیروهای امنیتی و دفاعی بپیوندند.

این در حالی است که آقای امید در گذشته رهبر حزبی کار و توسعه است.

امان‌الله ریاضت، سخنگوی وزارت عدلیه افغانستان روز چهارشنبه به رادیو آزادی گفت که این حزب هشت سال قبل از فهرست احزاب سیاسی حذف شده است.

او افزود: "در حال حاضر هیچ حزبی در وزارت عدلیه افغانستان به رهبری آقای ذوالفقار امید ثبت نیست. در گذشته یک حزب به نام کار و توسعه افغانستان بوده که در سال ۱۳۹۲ از جدول احزاب وزارت عدلیه حذف شده است".

ذوالفقار امید در سال ۱۳۹۷ نامزد انتخابات ولسی جرگه کابل بود، اما موفق نشد. او در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۸ به عنوان معاون دوم شیدامحمد ابدالی نامزد بود.

این بار اول نیست گروه مسلح خارج از تشکیلات نیروهای دولتی تشکیل می‌شود. پیش از این در مناطق مختلف افغانستان گروه‌های مسلح غیرقانونی فعالیت داشته است. پیش از این عبداغنی علیپور گروه مسلح تشکیل داد و نیروهای دولتی در حال حاضر علیه او سرگرم عملیات هستند.