داوود حسینی نخستین جوان بامیانی است که به تازگی با هزینه شخصی طیارهای یک نفره ساخته.
حسینی میگوید تا یک هفتۀ دیگر طیارۀ دست سازش را در آسمان بامیان به پرواز در میآورد به شرط آن که حکومت حمایتش کند.
حسینی ۲۴ ساله پنج ماه پیش کارش را آغاز کرده و برای نخستین بار در سطح ولایت بامیان از چوب، المونیم و فایبر کلاس طیارهای یک نفره ساخته، با هزینۀ شخصی ۳۰۰ هزار افغانی.
او میگوید که عمدتاً از یوتیوب و برخی منابع انگلیسی الهام گرفته.
حسینی افزود: "من از وقت به این کار علاقه داشتم. باز با یکی از دوستان پیلوتم مشوره کردم و این کار را آغاز کردم. از مسئله تخنیکی هم دو چیز بسیار مهم است (بارگیری بالها و موتور قدرت است) یکی دیگر هم توازن، مرکز ثقل و تعادلش بسیار مهم است که فعلاً رویش کار میکنم".
حسینی محاسبه کرده که طیاره کوچکش میتواند به ارتفاع ۱۰۰ متر و فاصله ۱۰۰ کیلومتر پرواز کند.
او تحصیلات عالی ندارد، فقط تا صنف هشتم در پاکستان درس خوانده و سپس به دلیل مشکلات اقتصادی و مهاجرت از آموزش باز مانده. اما زبان انگلیسی بلد است.
حسینی از حکومت میخواهد که فرصت تحصیل را در رشتۀ ساخت طیاره برایش مهیا کند.
حسینی میگوید: "خودم بسیار علاقه به تحصیل دارم. اما بدون حمایت حکومت امکان ندارد. این کار فقط نمونهای است. خواستم استعدادی را که دارم نمایان کنم".
او اکنون رؤیای بزرگی دارد، این که صنعت ترانسپورت هوایی را در افغانستان رشد دهد و نخستین شرکت طیاره سازی را در کشور ایجاد کند.
محمد جواد ۵۳ ساله پدر داوود حسینی است. او میخواهد که مسئولان پسرش را یاری رسانند.
محمد جواد گفت: "توقع ما از دولت این است که با ما همکاری مالی و جانی شود، فعلاً اقتصاد ما خیلی ضعیف است. این را هم از پول نقاشی و کارهای دیگر در سختی جور کرده، ما در خانه ۱۰ نفر هستیم برای ما خیلی مشکل است".
مسئولان محلی بامیان ضمن استقبال از ابتکار حسینی میگویند، تلاش دارند که زمینه تحصیل و ظرفیتسازی او را در این بخش فراهم کنند.
عبدالطیف عظیمی سخنگوی والی بامیان به رادیو آزادی گفت که قرار است به زودی هیئتی از وزرات دفاع کشور جهت بررسی کار این جوان بامیانی به این ولایت سفر کند.
عظیمی میگوید: "ما از ابتکار و خلاقیت داوود استقبال میکنیم و آماده هرنوع همکاری با ایشان هستیم. تشویق و سرمایهگذاری بالای جوانان مثل داوود در سازندگی و پیشرفت کشور بسیار مهم است. ما تلاش داریم که پس از بررسیهای کارش فرصتهای تحصیلی و کاری را برایش فراهم سازیم".
بسیاریهای در بامیان از ساخت طیاره توسط داوود حسینی ابراز خرسندی میکنند.
حمیدالله ۳۲ ساله یکی از همسایههای حسینی است. او کار این جوان را روزنهی برای تشویق جوانان به فعالیتهای بنیادی جهت انکشاف کشور میخواند.
حمیدالله میگوید: "وقتی میبینم یک جوان در بامیان با وجود امکانات خیلی کم طیاره میسازد واقعا به آینده امیدوار میشوم. یعنی اگر بالای جوانان کشور سرمایهگذاری شود میتوانند، کشور را بسازند".
حسینی آرزو دارد که روزی طیارههایی بزرگی را طراحی کند.
حالا دیده شود که مسئولان تا چه اندازهای از پس کمک به داوود حسینی بر خواهند آمد تا آرزوی او به حقیقت مبدل شود.