برخی از اعضای کانگرس ایالات متحده از رئیس جمهور این کشور خواستار صدور ویزه به آن افغانانی شدهاند که در افغانستان با امریکا کار کردهاند.
۱۶ عضو کانگرس در یک نامهای به جوبایدن نوشتهاند که پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، آنان نگران این افغانان اند.
نوید ستانکزی ۲۳ ساله که ۲ و نیم سال به عنوان ترجمان با امریکایان کار کرده میگوید که نگران آیندهاش است.
نوید که در کابل زندگی میکند، میگوید در حالی که هنوز هم جنگ دامنگیر افغانستان است و امریکا نیروهایش را از این کشور بیرون میکند اما تاکنون این کشور میکانیزم مشخصی برای کارمندانش در افغانستان آماده نکردهاست.
آرشیف، کانگرس امریکا
ستانکزی گفت: "حالا که آنان (امریکا) از افغانستان میروند، نگرانی ما زیاد شده، ما درباره خود و خانواده خود نگران استیم. چون وقتی که آنان تا سپتمبر میروند پس تا حال برای ترجمانان افغان خود کدام میکانیزمی آماده نکردهاند، ما از حکومت بایدن میخواهیم که هنگام خروجشان قسمی که آلمان اعلام کرد که ترجمانهای خود را بیرون میکنند، آنان هم در این باره با ما فیصله کنند و ما را تنها رها نکنند چرا که آنان با ما تعهد کرده."
نوید ستانکزی میگوید که برنامه ویزه ویژه مهاجرت یا (SIV) بسیار زمانگیر است و نمیتواند مشکل ویزه آنان را حل کند.
نصیرالله ملاخیل ۳۱ ساله نیز از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ به عنوان ترجمان در اداره امریکایی زیر نام SOS" "International کار کردهاست.
نصیرالله اگرچه اکنون با یک سازمان بینالمللی دیگر به نام "سازمان بینالمللی ارتقای حقوق" کار میکند اما احساس مصوونیت امنیتی نمیکند.
میگوید که امریکا برای این باید روند صدور ویزه به کارمنداناش را سرعت بخشد، زیرا پس از خروج نیروهای امریکایی نگران زندگیاش است.
نصیرالله میگوید: "باید روند صدور ویزه به کسانی که در ادارههای امریکایی و یا بخشهای دیگر کار کرده سرعت یابد، بیوکراسی در آن زیاد است این باید کم شود که همه همزمان با خروج آنان (امریکا) بروند چرا که همه اینجا با خطر روبرو اند."
۱۶ عضو کانگرس امریکا به تازهگی در یک نامهای از رئیس جمهور آن کشور خواستهاند که به افغانانی که از سال ۲۰۰۱ تا کنون با امریکا در بخشهای گونهگون کار کردهاند ویزه ویژه مهاجرت دهد.
این ۱۶ عضو کانگرس در نامه مشترکی به بایدن نوشتهاند: "در حالی که ما نیروهای خود را از افغانستان بیرون میکشیم، افغانانی که با ما کار کردهاند بیش از هر زمان دیگری در تهدید گروههای مانند طالبان، داعش و القاعده هستند. همچنین بسیاری از افغانان دیگر به ویژه زنانی که برای استقلال کشورشان کار کرده، نیز در معرض خطر است. ما به نمایندگی از ائتلاف دو جانبه مجلس سنا، به شما مینویسیم تا تعهد شما را به این افغانان به دست آوریم ما به احترام تعهد شما پشتیبانی خود را ارائه میکنیم."
آرشیف، شماری از نیروهای امریکایی در افغانستان
این اعضای کانگرس به تامین امنیت آن افغانانی تاکید کردهاند که با نیروهای امریکایی، دیپلماتان، پیمانکاران و شرکای بینالمللی آنان همکاری کردهاند.
اگرچه تاکنون از سوی رهبری حکومت امریکا به این نامهی سناتوران پاسخ داده نشده اما پیش از این حکومت افغانستان هم به خروج مسوولانه نیروهای امریکایی تاکید کردهاست.
این نگرانیها در حالی افزایش یافته که قرار است خروج نیروهای امریکایی از افغانستان از اول ماه می سال روان میلادی آغاز و در یازدهم سپتمبر پایان یابد.