تلاش‌های دختران روباتیک افغانستان برای ساختن یک 'روبات ماین‌روب'

گروه دختران روباتیک افغانستان میخواهد روباتی بسازد که ماین‌ روبی کند.

تیم دختران روباتیک افغان تلاش دارد روباتی بسازد که ماین‌ها را پاک کند. این تیم ۱۷ عضو دارد و تاکنون ۱۲ روبات ساخته‌اند. این دختران می‌گویند که برای معرفی چهره مثبت از افغانستان و زنان توانمند می‌کوشند. به‌تازگی مجله فوربز تیم روباتیک دختران افغانستان را در فهرست ۳۰ دانشمند، مخترع و سرمایه‌گذار زیر سن ۳۰ سال در سطح آسیا معرفی کرده است.

سمیه فاروقی و آیدا حیدرپور، دو عضو تیم روباتیک دختران افغان، روی تازه‌ترین روبات ماین‌ پاک‌شان متمرکز شده‌اند.

گروه دختران روباتیک افغانستان میخواهد روباتی بسازد که ماین‌ روبی کند.

این روبات قادر به تشخیص و گرفتن فلزها از سطح زمین است.

دختران روباتیک افغان کار بر این روبات را پنج ماه پیش آغاز کرده‌اند، تا از این طریق به کاهش انفجار ماین‌ها و تلفات ناشی از آن کمک کنند.

سمیه فاروقی، کاپتان تیم دختران روباتیک افغانستان، با ساخت روبات‌ها در تلاش بازتاب چهره قدرت مند از یک دختر افغان در سطح جهان است.

سمیه فاروقی، کاپتان تیم دختران روباتیک افغانستان

بانو فاروقی می‌گوید: "ما در حدود ۱۲ روبات ساختیم که آخرین کار در بخش امنیت بوده، روبات ماین پاک. هدف ساخت این روبات این است که ماین‌هایی که از قدیم در افغانستان مانده، خنثی کند؛ چون تلفات در این عرصه زیاد است. با ساخت این روبات‌ها می‌خواهیم که چهره دیگر از افغانستان به جهانیان نشان بدهیم و این‌که یک دختر افغان هم می‌تواند که در هر بخشی مخصوصاً بخشی تکنالوژی کاری انجام بدهد."

به‌تازگی مجله فوربز، دختران روبایتک افغان را به خاطر ساخت دستگاه وینتلاتور یا تنفس مصنوعی در فهرست ۳۰ دانشمند، مخترع و سرمایه‌گذار زیر سن ۳۰ سال در سطح آسیا معرفی کرده است.

این مجله از سمیه فاروقی، آیدا حیدرپور، الهام منصور، فلورانس پویا و دیانا وهاب‌زاده به‌عنوان دختران عضو تیم روباتیک افغان نام برده است.

گروه دختران روباتیک افغانستان میخواهد روباتی بسازد که ماین‌ روبی کند.

دختران روباتیک هم چنین روبات‌های برای ضد عفونی کردن وسایل کوچک مانند گوشی همراه، پروسس زعفران و جمع‌آوری گندم ساخته‌اند.

آیدا حیدرپور ۱۷ سال دارد و می‌گوید که با کمترین امکانانت و تجهیزات روبات می‌سازند و تنها هدف‌شان رشد دانش روباتیک در میان جوانان افغان است.

او از نارسایی‌ها می‌گوید: "جدی‌ترین چالش این هست که قطعات مورد نیاز ساخت روبات نداریم و اگر قطعات مورد نیاز داشته باشیم، می‌توانیم روبات‌های پیشرفته‌تر بسازیم، می‌توانیم از هوش مصنوعی استفاده کنیم و به مردم کمک بکنیم و طرح‌های که داریم به راحتی عملی کنیم."

از سال ۲۰۱۷ به این‌سو، نهاد موسوم به «دیجیتال ستیزن فاند» در برنامه‌های رقابتی دختران مکاتب هرات را برای آموزش در بخش روبات‌ها جذب می‌کند. هم اکنون ۱۷ تن از دختران مکاتب هرات عضویت تیم روباتیک را دارند.

زکریا رحیمی، رییس معارف هرات می‌گوید که با درخشش تیم روباتیک دختران افغان،علاقمندی شاگردان مکاتب در بخش دانش روبات‌ها افزایش یافته است.

یکی از اعضای گروه دختران روباتیک افغانستان.

آقای رحیمی می‌گوید: "تیم روباتیک هرات یک افتخار بسیار خوبی برای مردم افغانستان مخصوصاً برای مردم هرات بوده. یک تشویق خوبی برای دیگر دانش‌آموزان ما شده و خوشبختانه در اکثر مکاتب ما ببیند، فرصت خود مکاتب برای دانش‌آموزان خود تا که بتوانند بیشتر به مسایل تکنالوژی و مسایل عصری روز آشنا شوند."

پس از شرکت تیم روباتیک دختران افغان در مسابقات جهانی سال ۲۰۱۷ در واشنگتن دی سی پایتخت ایالات متحده امریکا و دستیابی آن به مدال نقره، شهرت شان را افزایش داد.

شور و شوق سمیه فاروقی برای ساخت روبات‌های جدید و راهنمایی دختران تازه کار زیاد است و او لحظه به لحظه برای ساخت روبات‌های پیشرفته‌تر تلاش می‌کند، تا این روبات‌ها از جمله روبات ماین پاک به تولید انبوه برسد.