سفر رئیس «سی‌آی‌ای» به کابل؛ مقام‌ها: روی جلوگیری از تهدید تروریزم بحث شد

ویلیام برنز، رئیس اداره استخبارات مرکزی امریکا

بدنبال نشر گزارش‌های رسانه‌های غربی در مورد سفر غیرمترقبۀ ویلیام برنز، رئیس اداره استخبارات مرکزی امریکا (سی‌آی‌ای) به افغانستان، مقام‌های افغان نیز تایید کردند که این سفر انجام شده است.

ضیا سراج، رئیس ریاست امنیت ملی افغانستان دیروز (شنبه، ۲۴ اپریل) در یک کنفرانس خبری مشترک با سایر مقام‌های ارشد امنیتی این کشور گفت، این سفر به هدف جلوگیری از تهدیدهای تروریستی صورت گرفته است.

سراج می‌گوید: "بحث این که که تروریزم در افغانستان باقی مانده و بقایای آن جهان و منطقه را تهدید می‌کند، جای شک نیست. ما با سی‌آی‌ای و سایر سرویس‌های جهان در تماس هستیم و راهبرد استراتیژیک خود را می‌سازیم، تمام آن‌ها متعهد هستند و در این زمینه کار می‌کنند. شاید سفرهای زیاد باشد و از بخش‌های دیگر آن‌ها هم به کابل بیایند و ما سفرهایی داشته باشیم. زیرا این گروه‌ها هنوز هم یک تهدید هستند."

ضیا سراج، رئیس عمومی ریاست امنیت ملی افغانستان

آقای سراج تاریخ دقیق سفر ویلیام برنز رئیس اداره استخبارات مرکزی امریکا (سی‌آی‌ای) به کابل را اعلام نکرده، اما رسانه‌های امریکایی گفته اند که این سفر در هفته گذشته صورت گرفته است.

ادارۀ استخبارات مرکزی امریکا (سی‌آی‌ای) گروه‌های آموزش دیده و مجهز به نام‌های صفر یک، صفر دو، صفر سه و (KPF) که به کمپاین مشهور است، در افغانستان آموزش داده و تجهیز کرده است.

ضیا سراج، رئیس امنیت ملی افغانستان گفته که مدت‌هاست مسئولیت این نیروهای ضد تروریزم به جانب افغان واگذار شده و این ریاست کنترل کامل بر آن‌ها را دارد.

ریاست امنیت ملی افغانستان، گزارش‌ها در مورد این که این نیروهای خاص خودسرانه عملیات می‌کنند و به کسی پاسخگو نیستند را به شدت رد کرده است.

سفر غیرمترقبۀ ویلیام برنز، رئیس ادارۀ استخبارات مرکزی امریکا به افغانستان در حالی صورت گرفته که در مورد احتمال هرج و مرج، بعد از خروج همه نیروهای خارجی از افغانستان، نگرانی‌های مطرح شده است.

حمدالله محب، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور افغانستان با تکرار این نگرانی‌ها، اما گفته که حکومت می‌تواند هر توطئه‌ای را خنثی کند.

حمدالله محب، مشاور شورای امنیت ملی افغانستان

محب گفت: "طبعاً با یک تغییر، نگرانی‌های وجود خواهد داشت. اما افغانستان یک حکومت و یک نظام دارد. ما همیشه گفته ایم حفظ نظام مهم است، زیرا در صورت بروز هرگونه مشکلات یا تغییرات، نظام امکان مهار کردن آن را دارد. اکنون نیز حکومت و دولت افغانستان در تلاش است تا نگرانی‌های موجود نزد مردم را مهار کرده و برای رفع مشکلاتی که مردم فکر می‌کنند می‌تواند به وجود بیاید، اقدامات کند. "

قبل از این، رئیس جمهور اشرف غنی گفته بود که نظریه سرنگونی نظام یک اشتباه است.

مقام‌های افغانستان در حالی به دفع تهدیدهای احتمالی تعهد کرده‌اند که طالبان گفته اند، تا خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان، از اشتراک در نشست‌ها در مورد این کشور، خودداری می‌کنند.

آرشیف، شماری از نیروهای امریکایی در افغانستان

با این حرکت، انتقادها از طالبان به شدت افزایش یافته و گفته می‌شود که آن‌ها بطور عمدی در برابر صلح موانع ایجاد می‌کنند.

اما طالبان می‌گویند این موضع را در واکنش به اقدام ایالات متحده امریکا در مورد تمدید حضور نظامی این کشور پس از اول ماه می، اتخاذ کرده‌اند.