دین تامپسن، سرپرست معینیت آسیای مرکزی و جنوبی وزارت خارجۀ امریکا در جریان سفرش به کابل بر تسریع گفتوگوهای صلح افغانستان تأکید کرد.
آقای تامپسن روز پیش (۵ ثور) با عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی و حمدالله محب، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور دیدار کرد.
پس از تعیین یازدهم سپتمبر به عنوان تاریخ خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان این سومین مقام بلندپایۀ امریکا است که به کابل سفر میکند. پیش از این انتونی بلینکن، وزیر خارجۀ امریکا و ویلیام برنز رئیس سازمان استخبارات امریکا یا "سیآیای" به افغانستان آمده بودند.
شورای عالی مصالحۀ ملی افغانستان گفته که آقای تامپسن در دیدار با آقای عبدالله گفته که طالبان باید به میز مذاکره باز گردند.
فریدون خوزون، سخنگوی این شورا به رادیوی آزادی گفت، آقای تامپسن گفته که زلمی خلیلزاد به زودی برای تسریع گفتوگوهای صلح به قطر و منطقه سفر خواهد کرد.
خوزون میگوید: "او ابراز امیدواری کرد که اجماع در پیوند به صلح افغانستان در مرکز و ولایتها از آدرس جمهوریت تقویت شود. همچنین روی این بحث صورت گرفت که روند صلح افغانستان سرعت پیدا کند، گفتوگوهای روی میز تقویت شود و طالبان به میز مذاکره بازگردند."
سرپرست معینیت آسیای مرکزی و جنوبی وزارت خارجۀ امریکا با حمدالله محب، مشاور امنیت ملی افغانستان نیز دیدار کرده است.
رحمتالله اندر، سخنگوی این شورا گفته که آقای تامپسن در این دیدار پیام جو بایدن رئیس جمهوری امریکا را به جانب افغانستان رسانید.
اندر میگوید: "تامپسن که پیام رئیس جمهور امریکا را آورده بود، گفت که به کمک با نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان و در بخش توسعه ادامه میدهد و از روند صلح افغانستان حمایت میکند."
دیدار دین تامپسون (چپ) با حمدالله محب، مشاور امنیت ملی افغانستان
این مقام بلندپایۀ امریکایی در حالی بر تسریع روند گفتوگوهای صلح تأکید کرده که وزیر خارجۀ پاکستان بار دیگر بر حل تنش افغانستان از راه سیاسی تأکید کرده است.
شاهمحمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان در گفتوگو با تلویزیون تیآرتی ترکیه گفته که اگر جنگ افغانستان از راه سیاسی حل نشود، جنگ داخلی در افغانستان آغاز خواهد شد.
وی پیدا کردن یک راه منطقی برای حل سیاسی تنش افغانستان را در نشست استانبول مهم دانسته و افزوده که حکومت کشورش تلاش میکند که طالبان در نشست استانبول اشتراک و برای رسیدن به یک توافق تلاش کنند.
اما بر بنیاد گزارشها، گروه طالبان برای اشتراک در نشست استانبول و برای وارد شدن به مرحلۀ معنیدار گفتوگوهای صلح، خواستار رهایی هفت هزار زندانی خود و بیرون کردن نام رهبران این گروه از فهرست سیاه شورای امنیت سازمان ملل شده است.