پنتاگون: پس از خروج نظامیان امریکایی، حمایت هوایی نیروهای افغان قطع می‌شود

آرشیف، عملیات هوایی نیروهای امریکایی در افغانستان

وزارت دفاع امریکا گفته که پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، از نیروهای این کشور حمایت هوایی نمی‌کند.

وزارت دفاع امریکا اعلام کرده که پس از خروج نظامیان امریکایی از افغانستان، حمایت امریکا از نیروهای مسلح افغانستان محدود به حمایت مالی می‌شود.

سخنگوی پنتاگون گفته با خروج نیروهای امریکایی، حمایت هوایی امریکا از نیروهای افغانستان قطع می‌شود، اما امریکا بر سر طرحی برای شیوه‌های دیگر حمایت از این نیروها کار می‌کند.

جان کربی روز دوشنبه (۲۶ اپریل) به رسانه‌ها گفت که راهکار جدید به این پرسش هم پاسخ می‌دهد که چگونه حمایتی از نیروهای هوایی افغانستان صورت گیرد تا در عملیات‌ها بهتر عمل کنند.

جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع امریکا

کربی گفت: "این راه درست حمایت از نیروهای امنیتی افغان نیست. شما هفته گذشته از جنرال سکات میلر هم این خبر را شنیدید که به خبرنگاران گفت نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان باید برای دفاع از هموطنان خود و کشور خود آماده باشند. حمایت ما از نیروهای افغان بر بنیاد حمایت مالی است. ما تلاش می‌کنیم که به گونه مسئولانه از آنان حمایت کنیم."

سخنگوی پنتاگون افزود که بحث‌ها روی چگونگی خروج نیروهای امریکایی هنوز هم ادامه دارد، اما هشدار داد که اگر طالبان در جریان نیروهای خارجی بر آنان حمله کنند، با پاسخ سنگینی مواجه خواهند شد.

آقای کربی اعزام دوباره نیرو به افغانستان را از احتمال به دور و تصمیم پیش از وقت دانست.

پیش از این جنرال کنِت مکنزی، فرماندۀ قرارگاه عمومی نظامی امریکا در خاور میانه به تاریخ ۲۲ اپریل به اعضای کمیتۀ خدمات نظامی سنای امریکا گفته بود که پس از خروج نیروهای بین‌المللی ارتش امریکا به نظارتش از فعالیت تندروان ادامه می‌دهد.

جنرال کنت مکنزی

وی گفت اکنون در حال کار بر روی طرحی برای انجام عملیات دوامدار بر ضد تروریسم در منطقه است تا اطمینان حاصل شود که گروه‌های افراطی که می‌خواهند برای بقای خود در افغانستان بجنگند، تحت نظارت و فشار مداوم قرار بگیرند.

در همین حال، سی‌ان‌ان به نقل از مقام‌های وزارت دفاع امریکا نوشته است که پنتاگون. ۶۵۰ سرباز به افغانستان اعزام می‌کند تا در روند خروج نیروها کمک کنند.

براساس گزارش‌ها، جنرال لوید آستین، وزیر دفاع امریکا با این تصمیم توافق کرده است.

از سوی دیگر، حمدالله محب، مشاور امنیت ملی افغانستان گفته که اعلام زمان خروج نیروهای خارجی بر خلاف پیش‌بینی حکومت افغانستان بود.

آقای محب در مصاحبه‌ای با رسانه «VOICE MEDIA» گفت كه خروج نیروهای خارجی برخی مناطق افغانستان را با تهدید مواجه كرده است، اما این تصمیم باعث شده تا دولت افغانستان اقدامات فوری برای ایجاد اعتماد به نفس و خودكفایی برای نیروهای افغان انجام دهد.

اما پیش از این رئیس جمهور غنی در گفت‌وگویی با تلویزیون سی‌ان‌ان گفته بود که تصمیم خروج نیروهای خارجی خلاف پیش‌بینی طالبان و کشورهای منطقه بود، او از قبل این محاسبه را کرده بود.

با آن که نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان در حال حاضر تمام مسئولیت‌‌های عملیات نظامی را به عهده دارند، اما در جریان عملیات‌های هوایی در بیشتر بخش‌ها نیروهای خارجی به‌ویژه نیروهای امریکایی از آنان حمایت می‌کنند.

برخی آگاهان نظامی می‌گویند که امریکا این تصمیم را براساس توافقنامه دوحه و وارد کردن طالبان به یک راه حل سیاسی گرفته است.

امضای توافقنامه صلح میان نمایندگان امریکا و طالبان در قطر

باری عارض، یکی از این آگاهان به رادیوی آزادی گفت: "مذاکرات میان امریکا، ترکیه، قطر و طالبان ادامه دارد. طالبان خواست‌های زیادی دارند. امریکا به این هدف که آنان را به کنفرانس آینده استانبول بیاورد، برخی از خواست‌های آنان را می‌پذیرد. این خواست‌ها می‌تواند شامل این درخواست از امریکا هم شود که دیگر از نیروهای افغان حمایت هوایی نکند."

در همین حال طالبان در اعلامیه‌ای به مناسبت هفتم و هشتم ثور از امریکا و متحدانش خواسته است که به توافقنامه‌ دوحه احترام بگذارند.

در خبرنامه آمده که از این پس افغانان را به حالت خودشان بگذارید و برای مداخله در امورشان تلاش نکنند.