نیروهای هوایی امریکا 'حمله موشکی بر میدان هوایی کندهار' را خنثٰی کردند

آرشیف، یک عملیات هوایی نیروهای هوایی امریکا در افغانستان

نیروهای امریکایی در یک حملۀ هوایی موشک‌هایی را نابود کردند که برای حمله به میدان هوایی کندهار آماده شده بودند.

این حمله زمانی صورت گرفته که نیروهای امریکا و ناتو در حال خروج از افغانستان هستند.

سانی لگِت، سخنگوی نیروهای امریکایی در افغانستان در تویتر خود نوشته که شام روز گذشته یک موشک را که برای حمله به میدان هوایی کندهار جابه‌جا شده بود، از بین بردند.

آقای لگت در این باره توضیح بیشتر ارائه نکرد، اما این توییت نزدیک به دو ساعت پس از اصابت یک راکت به میدان هوایی کندهار و انفجاری نشر شده است.

با آن که مسئولیت این رویداد را کسی بر عهده نگرفته، اما طالبان روز گذشته هشدار داده بودند که ادامۀ حضور نیروهای خارجی پس از اول ماه می راه را برای هر گونه اقدام این گروه باز می‌کند.

در همین حال جنرال اسکات میلر، فرمانده عمومی نیروهای ناتو و امریکا در افغانستان به طالبان در بارۀ پیامد ناگوار ادامۀ این‌گونه رویدادها هشدار داده است.

او در پیامی با اشاره به طالبان گفته است: "آن‌گونه که گفته‌ام پیوستن به خشونت بی‌مفهوم و تراژید خواهد بود، اما اشتباه نکنید زیرا ما گزینه‌ها نظامی را داریم که به هرگونهٔ حمله در برابر ائتلاف با نیرومندی پاسخ دهیم و نیز گزینهٔ نظامی را برای پشتیبانی از نیروهای امنیتی افغان داریم.."

جنرال اسکات میلر

اما سخنگویان طالبان به پیام‌های رادیوی آزادی در بارۀ پذیرفتن و نپذیرفتن مسئولیت این رویداد پاسخ ندادند.

اما این گروه پس از این مسئولیت حملۀ موشکی به میدان هوایی کندهار و یک مرکز نظامی در خوست را که نیروهای خارجی در آنها حضور دارند، پذیرفته بود.

در همین حال منابع نزدیک به طالبان گفته که این گروه پس از این براساس مجبوریت به انجام این‌گونه حملات مواجه خواهد شد.

سید اکبرآغا از مقام‌های پیشین طالبان پیشنهاد کرده که برای جلوگیری از پیامدهای چنین رویدادها هردو طرف باید به توافقی برسند.

سید اکبرآغا از مقام‌های پیشین طالبان

او افزوده است: "من فکر می‌کنم که این مجبوریت طالبان است که این کار را می‌کنند. آنان تنها بر این موضوع بسنده کردند که تاریخ خروج عساکرشان را اعلام کردند و ضرورتی به تفاهم پیدا نکردند. حالا بر همین اساس طالبان برای عملی کردن قرار خود این‌گونه اقدام کردند یا می‌کنند."

اما نجیب آزاد، رئیس جنبش باور هدف از این حملات طالبان را فشار کشورهای حامی این گروه بر جامعۀ جهانی می‌داند.

آقای آزاد گفت: "آغاز دوبارۀ حملات طالبان بر نیروهای امریکایی این را آشکار می‌سازد که کشورهای حامی طالبان در منطقه که اکنون در بحث با امریکا دخیل هستند، می‌خواهند که در جریان حل مسألۀ افغانستان فشار وارد شود یعنی در جریان تحول سیاسی افغانستان و اتصال منطقه‌ای آنان منافع‌شان را حفظ کنند و امتیازات زیادی به دست آوردند."

با آن که خبرگزاری رویترز روز گذشته به نقل از مقام‌های امریکایی گزارش داده بود که طالبان در یک سال گذشته از مرکزهای نظامی آنان حفاظت کرده‌اند و طالبان این موضوع را رد کرده بودند، اما در دو ماه گذشته این سومین حمله به محلاتی است که در آنها نیروهای خارجی به ویژه نیروهای امریکا حضور دارند.