رد گزارش‌ها درباره اشتراک نیروهای امریکایی در عملیات هلمند

آرشیف، عملیات نیروهای امنیتی افغانستان در هلمند

وزارت دفاع افغانستان، گزارش‌ها در مورد سهم‌گیری نیروهای امریکایی در عملیات ولایت هلمند را رد می‌کند.

فواد امان از سخنگویان این وزارت شام چهارشنبه (۱۵ ثور) به رادیو آزادی گفت، تمامی عملیات‌ها در حال حاضر صد در صد از سوی نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان پیش برده می‌شود.

امان می‌گوید: "حد اقل از یک سال به این‌سو، نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان عملیات‌ها را به صورت مستقلانه راه اندازی کرده‌اند. به خصوص در روزهای اخیر. نیروهای خارجی در عملیات‌ها هیچگونه سهمی نداشته اند و حتی در میدان‌های نبرد هم از یک سال به این‌سو هیچ حضور فزیکی نداشته اند."

پیش از این خبرگزاری فرانس پرس به نقل از عتیق‌الله یک مقام محلی ولایت هلمند گزارش داده بود که حمله‌های سنگین هوایی نیروهای امریکایی جلو پیشروی طالبان را در این ولایت گرفت.

یک مقام امریکایی هم که خواسته بنابر حساسیت موضوع نامش گرفته نشود، به خبرگزاری فرانس پرس تائید کرده که نیروهای هوایی ایالات متحده در عملیات هلمند از نیرو‌های افغان حمایت هوایی کرده‌اند.

جنگ در هلمند از چهار روز به این‌سو شدت گرفته که در نتیجه هزاران تن از خانه‌های‌شان آواره شده‌اند.