حمله به مکتب سیدالشهدا در غرب کابل داستانهای نگفته زیادی دارد. دختران دانشآموزی که در انفجار مقابل این مکتب کشته شدند، آرزوهای بلندی برای آینده خود، خانوادهها و کشور خود داشتند، ولی همه را زیر خاک بردند.
رجبعلی پدری که دو دختر دانشآموز نوجوانش را در انفجار دشت برچی از دست دادهاست.
صالحه ۱۷ ساله و ذکیه ۱۳ ساله خواهرانی بودند که در حمله به مکتب سیدالشهدا در دشت برچی جان باختند.
پدر سبزیفروش آنها میگوید دخترانش را با آرزوهای زیادی مکتب فرستاد تا در آینده انسانهای بزرگی شوند، اما انفجارها در برابر مکتب سیدالشهدا نونهالانش را از او گرفتند.
به گفته او، صالحه دانشآموز صنف یازدهم بود و از یک ماه پیش برای آزمون کانکور در سال آینده آمادگی میگرفت. ذکیه دانشآموز صنف هفتم بود و در دکان سبزیفروشی با پدرش همکاری میکرد.
او افزود: "افتخار میکنم که در راه وطن شهید شدند. یک دخترم میخواست داکتر شود و یکی میخواست انجنیر شود و خدمتگذار وطن باشند. این حملات ما را از راه پیشرفت توقف داده نمیتوانند. دو فرزند دیگر من مکتب میروند من به آنها گفتم راه خواهرانشان را ادامه دهند."
مانند رجبعلی دهها خانواده دیگر نیز درست در شب بیستوهفتم رمضان در سوگ نشستند، سوگ از دست دادن دخترانشان که در راه مکتب قربانی انفجار شدند.
علیجان پدر داغدار دیگری است که دختر چهارده سالهاش را در این انفجار از دست دادهاست.
او کارگر است و معصومه فرزندش را با درآمد ناچیزی که از کراچیکشی بهدست میآورد، بزرگ کرده بود.
معصومه صنف هفتم بود و آرزو داشت درس بخواند و خانوادهاش را از فقر نجات دهد، اما آرزوی او نیز مانند دهها دانشآموز دیگر مکتب سیدالشهدا آرزوهای خود را زیر خاک برد.
او میگوید: "آرزو داشتم که درس بخواند. خودم بیسواد و کراچیوان هستم. دوست داشتم درس بخواند، پیشرفت کند، وظیفه بگیرد، اما این قسیالقلبها از ما گرفتند. به هیچ دین و مذهبی کشتن یک طفل معصوم جواز ندارد."
براساس گفتههای امرالله صالح معاون نخست ریاست جمهوری به روز سه شنبه، در سه انفجار پیهم روز شنبه در مقابل مکتب سیدالشهدا در غرب کابل، ۸۶ دانشآموز کشته و بیش از ۱۰۰ تن دیگر زخمی شدند.
بیشتر قربانیان این انفجار دانشآموزان مکتب سیدالشهدا بودند که هنگام خروج از مکتب با این انفجارها روبهروشدند. پیکرهای بیشتر آنها در تپهای درغرب کابل به خاک سپردهشدند که حالا آن را تپه معارف نامیده اند.