۹۹ کشور آسیایی با بیشترین خطر ناشی از آلودگی هوا و آفات طبیعی

آرشیف، آلودگی هوا در دهلی جدید

بر بنیاد یک گزارش تازه، شهرهای آسیایی با بیشترین خطر ناشی از مسائل محیط زیستی از جمله آلودگی هوا و آفات طبیعی رو به رو اند.

گزارش چشم انداز خطر محیط زیستی ۲۰۲۱ از سوی موسسۀ تحقیقاتی فیریسک مپلی کرافت Verisk Maplecroft نشان می‌دهد که از میان ۱۰۰ کشوری با بیشترین آسیب پذیری در جهان، ۹۹ آن در آسیا اند و از بین آنها ۳۷ شهر در چین و ۴۳ شهر هم در هند موقعیت دارند.

در گزارش می‌خوانیم که شهر جاکارتا پایتخت اندونیزیا هم در صدر لیست پر خطرترین شهرها قرار دارد اما به نظر می‌رسد که در سطح جهان ۴۱۴ شهر با بیش از ۱.۴ میلیارد نفر در معرض خطر بالا یا شدید ناشی از ترکیب از آلودگی، کاهش منابع آب، گرمای شدید، خطرات طبیعی و آسیب پذیری در برابر تغییر اقلیم قرار دارند.

از بین ۲۰ پرخطرترین شهر که میزان آلودگی هوا و آب در آن بسیار زیاد است، ۱۳ شهر آن در هند اند.

دهلی نو پایتخت هند به عنوان دومین شهری با بالاترین خطر در سطح جهان ارزیابی می‌شود و پس از آن شهرهای چنای، آگرا، کانپور و برخی شهرهای دیگر آن کشور قرار دارند.

آلودگی هوا تهدید اصلی برای سلامتی جمعیت شهری هند گفته شده است.

بر بنیاد گزارش، هوای آلوده در سال ۲۰۱۹ در هند تقریباً از هر پنج مورد مرگ و میر سبب یک مورد شده و خسارت اقتصادی ۳۶ میلیارد دالر را به همراه داشته است. آلودگی آب سالانه باعث تقریبا ۹ میلیارد دالر هزینه های بهداشتی شده و هر سال جان ۴۰۰ هزار نفر را می‌گیرد.

آرشیف، آلودگی هوا در چین

در گزارش گفته شده که شهرهای گوانگژو و دونگوان چین در صدر فهرست کشورهای قرار دارند که با بیشترین خطر وقوع سیل رو به رو اند و به دنبال آن شهرهای اوساکا و توکیوی جاپان از ناحیۀ زلزله و توفان آسیب پذیر اند.

در بخشی دیگر از گزارش آمده که با ازدیاد انتشار گازهای گلخانه‌ای و افزایش جمعیت در بسیاری از کشورهای رو به توسعه، خطرات در برابر شهروندان، سرمایه‌های واقعی و فعالیت‌های تجاری بیشتر می‌شود.