شدت موج سوم ویروس کرونا؛ "شفاخانه افغان‌جاپان بستر خالی ندارد"

آرشیف، بیماران مبتلا به ویروس کرونا در شفاخانه افغان‌جاپان در کابل

در بزرگترین شفاخانه کووید-۱۹ پایتخت افغانستان دیگر بستر خالی وجود ندارد. تقریباً در همه بسترهای شفاخانه افغان‌جاپان بیمارانی بستری هستند که بیماری شدید دارند.

بسیاری از آنها در شرایط دشوار بیماری قرار دارند و با کمک لوله‌های آکسیجن تنفس می‌کنند.

مسئولان این شفاخانه می‌گویند روزانه پنج نفر یا بیشتر در نتیجه این بیماری جان می‌دهند.

محمد فهیم یوسفی، مسئول پرستاران این شفاخانه، روز چهارشنبه (۲۹ ثور) به رادیو آزادی گفت که در ۲۴ ساعت گذشته ۶ نفر در شفاخانه در اثر ویروس کرونا جان داده‌اند و نتایج آزمایش ۵۰ درصد بیماران هم مثبت بوده است: "اینجا موج سوم کرونا در مقایسه به موج دوم آن در افغانستان شدیدتر است. بیماران کرونایی در دور سوم جان خود را از دست می‌دهند شش بیمار ما در ۲۴ ساعت گذشته مرده‌اند."

اما با وجود این نگرانی‌های مقام‌های بهداشتی، گشت‌وگذار در کابل به‌گونه عادی ادامه دارد. کمتر کسی دیده می‌شود که پوشیدن ماسک و دیگر دستورهای بهداشتی را رعایت کند.

بسیاری بر این باورند که دیگر ویروس کرونا وجود ندارد، اما برخی تاکید بر رعایت توصیه‌های بهداشتی دارند.

آرشیف، عدم رعایت توصیه های صحی از سوی باشنده های شهر کابل

سید شریف باشنده کابل: "من به کرونا باوری ندارم. دروغ است؛ زیرا سال گذشته در روزه برادرم بسیار بیمار بود. هرجا که بردیم، گفتند که کرونا است. من او را در آغوش کشیدم و درمانش کردم. به فضل خداوند صحتمند شد. از این رو، من به کرونا باور ندارم."

اما یکی دیگر از ساکنان کابل، سید جلال، ویروس کرونا را جدی می‌داند. او تاکید به پیروی از توصیه‌های بهداشتی دارد: "ماسک همیشه نیاز است، خواه این بیماری باشد یا نه. بهداشت باید در همه وقت‌ در خانه، دفتر و هرجای دیگری رعایت شود، زیرا نظافت و در نظرداشت دستورهای بهداشتی بخشی از ایمان است."

وزارت صحت عامه افغانستان می‌گوید موج سوم کرونا بیش‌تر کشنده است و باید تدابیر برای جلوگیری از آن در نظر گرفته شود.

از سوی دیگر شماری از کارشناسان بخش بهداشت نیز تأکید کرده‌اند که مردم باید توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند.

بربنیاد گزارش وزارت صحت عامه، روند واکسین ضد ویروس کرونا به خوبی در حال تطبیق است و انتظار می‌رود که به زودی ۱۶ میلیون دوز دیگر واکسین از طریق برنامه مشترک واکسین کرونا "کواکس" برای ۲۰ درصد از جمعیت افغانستان رسانیده شود.

کارمند صحی حین تطبیق واکسین ویروس کرونا در بازوی یک افغان در کابل April 12, 2021

تاکنون یک میلیون دوز واکسین هندی به افغانستان رسیده است که بیش از ۵۲۰ هزار نفر واکسین شده‌اند.

بربنیاد آخرین آمار وزارت صحت عامه افغانستان، در حال حاضر بیش از ۶۴ هزار نفر در افغانستان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و از این میان ۲۷۶۲ تن در نتیجه این بیماری جان داده‌اند.