ارگ: به‌زودی 'شورای عالی دولت' تشکیل می‌شود

ارگ ریاست جمهوری افغانستان

ارگ ریاست جمهوری می‌گوید که به‌زودی شورای عالی دولت تشکیل می‌شود و در این شورا روی مسائل کلان کشور مشوره خواهد شد.

درحالی‌که بحث‌ها روی تشکیل شورای عالی دولت افغانستان جریان دارد، مسوولان در ارگ ریاست جمهوری می‌گویند مشورت‌های لازم با تمام طرف‌ها صورت گرفته و به زودی نام اعضای این شورا همگانی خواهد شد.

لطیف محمود معاون سخنگوی رییس جمهور افغانستان هدف از ایجاد این شورا را مشورت درباره تصمیم‌گیری‌های کلان و ملی گفته است.

لطیف محمود معاون سخنگوی رییس جمهور

آقای محمود گفت: "شورای عالی دولت به مثابه یک ساختار در راستای مسایل کلان کشوری مشورت نظر خواهد داد، در حال شکل گیری است در این خصوص مشورت‌های لازم با تمام طرف‌ها صورت گرفته و ادامه دارد."

آقای محمود درباره لیست نهایی افرادی که عضو این شورا استند چیزی نگفت، اما افزود بحث روی شیوه کار و عضویت افراد شورا جریان دارد.

این درحالی است که روز گذشته یک منبع در ارگ ریاست جمهوری که به دلیل حساسیت موضوع خواست از او نام گرفته نشود فهرست هژده نفری از اعضای این شورا را با رادیو آزادی شریک کرد.

این منبع گفته که بیشتر اعضای شورای عالی دولت شامل رهبران احراب و چهره‌های سیاسی استند.

رییس جمهور غنی، حامد کرزی رییس جمهور پیشین افغانستان، عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی، میررحمان رحمانی رییس ولسی جرگه، فضل هادی مسلم‌یار رییس مشرانو جرگه، عبدرب الرسول سیاف رهبر پیشین جهادی شامل اعضای این شورا اند.

همچنین, مارشال عبدالرشید دوستم، محمد محقق، صلاح‌الدین ربانی، عطامحمد نور، محمدکریم خلیلی، گلبدین حکمت‌یار، سید منصور نادری، حامد گیلانی، حبیبه سرابی، زهره مطهری، فوزیه کوفی و فاطمه گیلانی نیز کسانی استند که گفته شده نام‌‌های‌شان در فهرست اعضای شورای عالی دولت گنجانیده شده است.

این منبع همچنان گفته که این فهرست هنوز نهایی نیست و رایزنی‌ها برای تعیین حدود اختیارات و مسئولیت‌های شورای عالی دولت جریان دارد.

نصرالله استانکزی آگاه امور سیاسی در‌باره ایجاد این شورا می‌گوید اگر بر اساس یک تفاهم ملی به‌میان آید برای آینده افغانسان موثر خواهد بود.

نصرالله استانکزی آگاه امور سیاسی

آقای استانکزی گفت: "وقتی از شورای عالی دولت صحبت می‌کنیم تنها بحث صلح مطرح نیست، مسأله حکومت‌داری، حاکمیت قانون و مصارف بودجه مطرح می‌شود.اگر این شورا به معنی واقعی‌اش به میان آید، با جود مصارف، موثر خواهد بود در غیر آن اگر سمبولیک باشد نه تنها ایجاد آن بی‌معنا خواهد بود، بلکه به شخصیت‌هایی که عضو آن استند صدمه وارد خواهد شد."

این درحالی است که رییس جمهور غنی اخیرا با رهبران احزاب مختلف سیاسی روی ایجاد یک اجماع سیاسی گفتگو کرده است.