شماری از خانوادههای قربانیان در ایران از جمله خانوادههای اعدام شدگان، خانوادههای جان باخته گان اعتراضات ماۀ عقرب ۱۳۹۸ خورشیدی و همچنین خانوادههای مسافران طیاره مسافربری اوکراین که در اثر شلیک راکت سپاه پاسداران ایران سقوط کرد، خواستار تحریم انتخابات ریاست جمهوری امسال ایران شده اند.
این خانوادهها با راه اندازی کمپاین آنلاین با استفاده از هشتگ "ما رای نمیدهیم" در شبکههای اجتماعی از مردم خواسته اند که نقض حقوق بشری از چهار دهه به اینسو در ایران را نادیده نگیرند و انتخابات ریاست جمهوری این کشور را تحریم کنند.
در این میان بیشتر کاربران شبکههای اجتماعی ویدیوهای از تظاهرات عقرب ۱۳۹۸ را با تصاویری از قربانیان این تظاهرات بازبخش کرده اند و گفته اند " رای بیرای" " ما رای نمیدهیم."
اعتراضات عقرب ۱۳۹۸ ایران در ابتدا علیه افزایش نرخها بود اما بعداً شعارها علیه رهبران ارشد حکومتی به همراه شد و دیری نگذشته بود که این تظاهرات با خشونت همراه شد و به گفته گزارش سازمان عفو بینالملل بیش از ۳۰۰ تن از معترضان در درگیری با نیروهای دولتی ایران کشته شدند و هزارها تن دیگر هم بازداشت شدند.
فیروز معظمی که فرزندش را در این تظاهرات از دست داده با فرستادن پیامی به رادیو فردا بخش ایران رادیو آزادی میگوید، در این انتخابات رای نخواهد داد: "هجده ماه است که پسرم را از من گرفتند، پارچۀ از وجودم را از من گرفتند، جوانم را گرفتند من برای دل سوخته خودم برای آرزوهای برباد رفته پسرم رای نمیدهم."
سمیه جعفرپناه که برادرش محسن جعفرپناه در تظاهرات ۱۳۹۸ ایران جان باخت هم از مردم میخواهد که در انتخابات امسال رای ندهند: "من به جمهوری اسلامی ایران رای نمیدهم شما را هم به خدا رای ندهید تا این بلای که سر ما آورده با آن دچار نشوید، رای بیرای."
انتظار میرود انتخابات ریاست جمهوری امسال ایران در ۱۸ ماه جون برگزار شود.
ثبت نام نامزدان این انتخابات به روز شنبه پایان یافت و قرار است شورای نگهبان ایران فهرست نهایی نامزدان انتخابات ریاست جمهوری را به روز سهشنبه اعلام کند.
در میان افراد شناخته شده که در میان نامزدان امسال ریاست جمهوری ایران شامل اند، علی لاریجانی چهره شناخته شده محافظه کار و رئیس پیشین پارلمان و ابراهیم رئیسی ملای تندرو و رئیس قوه قضائیه ایران هم شامل اند.
رئیسی با آیتالله علی خامنهای رهبر ارشد ایران روابط نزدیک دارد.
برخی از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری ایران زودتر از موعد تعیین شده به مبارزات انتخاباتی در شبکههای اجتماعی پرداخته اند.