توماس نیکلسون سرپرست نمایندگی خاص اتحادیه اروپا برای افغانستان میگوید که این اتحادیه بعد از خروج قوای بینالمللی از افغانستان در این کشور باقی میماند و به ماموریت و همکاری خود ادامه میدهد.
وی این مطلب را در سخنان دیروز خود (۳۰ می) به پارلمان اروپا گفته است.
نیکلسون میگوید: "درحالی که نیروها خارج میشوند، نیت ما این است که باقی میمانیم. پالیسی ما تغییرنکرده، ماموریت ما تغییر نکرده، تعهدات ما به مردم افغانستان تغییر نکرده ولی شرایط تغییر میکند و ما باید خود را با تغییرات عیار کنیم تا به تعاملات و برآورده کردن تعهدات خود در شرایط نسبتا جدید ادامه دهیم."
این اظهارات ازسوی یک مقام ارشد اتحادیه اروپا درحالی صورت میگیرد که قرار است وزیران دفاع و خارجه کشورهای ناتو در گردهمایی فردای خود در بروکسل دربارۀ افغانستان نیز گفتگو کنند.
برخی این کشورها از ادامه کمک خود با افغانستان از قبل اطمینان دادهاند.
همچنین ینس ستولتنبرگ سرمنشی این پیمان بعد از ملاقات خود با صدراعظم پرتگال هفته گذشته یکبار دیگر گفت که ناتو به همکاری دوامدار خود با افغانستان متعهد است.
آقای ستولتنبرگ افزود که این همکاری آموزش و تمویل نیروهای افغان و حمایت از همه تلاشها برای یک صلح پایدار را شامل میشود.
قرار است همه نیروهای امریکایی تا یازدهم سپتمبر افغانستان را ترک کنند. کشورهای ناتو نیز گفته اند که نیروهای خود را یکجا با قوای امریکا از افغانستان خارج میکنند.
حامیان بینالمللی افغانستان درحالی که از ادامه کمک و همکاری خود اطمینان میدهند دربارۀ وضعیت امنیتی آیندۀ افغانستان نگرانی نیز دارند.
رئیس جمهور اشرف غنی در سخنرانی روز جمعۀ خود در پوهنتون کابل بر اهمیت ثبات و آرامی افغانستان برای منطقه تاکید کرد.
آقای غنی گفت: "اما دو صلح برای افغانستان ضروری است. یکی صلح با پاکستان و دیگری صلح با طالبان. این هردو از همدیگر جدا نمیشوند و در اینجا ما به یک زبان مشترک نیاز داریم. اگر خدای نخواسته افغانستان تکان خورد. این کشور در طول قرنها نشان داده است که یا مرکز ثبات منطقهای میشود یا مرکز بی ثباتی."
رئیس جمهور غنی افزود که از فرصت به میان آمده برای صلح باید استفاده شود.
او دوام نظام جمهوری را یک شرط اساسی صلح با طالبان قرار داده ا ست اما طالبان که در این اواخر به حملههای خود شدت بخشیده اند از یک نظام سیاسی جدید سخن میگویند.