واشنگتن پُست: جنگ میان نیروهای افغان و طالبان افزایش یافته است

شماری از روزنامه‌های جهان

  • واشنگتن پُست

روزنامۀ واشنگتن پُست می‌نویسد که پس از آغاز روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان و کاهش حمله‌های هوایی بر طالبان، جنگ میان نیروهای افغان و طالبان افزایش یافته است.

روزنامه نوشته است که هم اکنون جنگ در نزدیکی برخی از مناطق مسکونی روان است.

روزنامه به درگیری ماه گذشته در حومه‌های شهر لشکرگاه، مرکز ولایت هلمند توجه کرده و می‌نویسد که پس از چند هفته درگیری، طالبان در منطقه ماین گذاشته اند، سرک‌ها تخریب شده و مرمی و پارچه‌های راکت دیوار‌ها را سوراخ کرده.

روزنامه می‌نویسد که پس از تحویل‌دهی پایگاه نیروهای امریکایی در اول ماه می به نیروهای افغان در هلمند، در همان روز طالبان بر لشکرگاه حملۀ بزرگی انجام دادند و نیز در چند ولسوالی به‌شمول ناوه پیشروی کردند.

روزنامه می‌نویسد که طالبان در دو دهۀ گذشته چند بار ولسوالی ناوه را برای چند روز تصرف کرده بودند.

طالبان در یک ماه گذشته کنترل شماری از مناطق در هشت ولایت را در دست گرفتند، اما بر اساس گزارش‌ها نیروهای افغان طالبان را در مناطقی از بغلان، لغمان و هلمند عقب زدند.

روزنامه می‌نویسد که در این درگیری‌ها به طالبان، نیروهای افغان و غیرنظامیان نیز تلفات رسیده.

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان از افزایش درگیری‌ها ابراز نگرانی کرده.

ذبیح‌الله فرهنگ، رئیس نشرات این کمیسیون به رادیو آزادی گفته است که در ماه می حدود ۲۸۰ غیرنظامی کشته و بیش از ۶۰۰ غیرنظامی دیگر زخمی شده اند.

  • سندی مارنینگ هیرالد

روزنامۀ سندی مارنینگ هیرالد چاپ استرالیا مطلبی را زیر این عنوان نوشته: استرالیا نباید متحدان افغانش را تنها بگذارد.

به نوشتۀ روزنامه، به دنبال اعلام ماه اپریل جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در مورد خروج تمامی نیروهای امریکایی تا یازدهم ماه سپتمبر امسال از افغانستان، استرالیا نیز تصمیم گرفت که هشتاد سربازش را از افغانستان بیرون کند.

روزنامه می‌نویسد که غرب نباید مسئولیتش در قبال افغان‌‌هایی را نادیده بگیرد که در یک صف با نیروهای بین‌المللی شجاعانه جنگیده اند و حالا مجبور اند که علیه طالبان تنها برزمند.

روزنامه می‌نویسد که از لحاظ نظری، حکومت استرالیا به حمایت از حکومت به رهبری رئیس جمهور غنی متعهد است.

اما به نوشتۀ روزنامه، اقدام استرالیا برای بستن سفارتش در کابل این تعهد را زیر سؤال برد.

در ادامه می‌خوانیم که با وصف خطرها، ایالات متحده و دیگر متحدان ناتو مرکز‌های دیپلوماتیک‌شان را در افغانستان همچنان باز نگهداشته اند.