در حالی موج سوم همهگیری ویروس کرونا در افغانستان به سرعت در حال گسترش است، در مورد کمبود امکانات صحی از جمله آکسیجن ابراز نگرانی میشود.
وزارت صحت عامه افغانستان میگوید، سخت تلاش میکند تا به دلیل افزایش موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا، شفاخانهها با کمبود آکسیجن مواجه نشود.
میرویس علیزی معاون سخنگوی این وزارت شب گذشته (۱۵ جوزا) به رادیو آزادی گفت، در حال حاضر مشکل آکسیجن جدی نیست، اما اگر مردم توصیههای صحی را مراعات نکنند، میتواند به یک مشکل جدی مبدل شود.
علیزی میگوید: "بیماران با کمبود آکسیجن مواجه نیستند. ما وزارت صحت عامه، دیروز شفاخانه جناح را افتتاح کردیم و در آنجا دستگاه آکسیجن داریم که حداکثر ۱۵۰ بالون آکسیجن تولید میکند. طی روزهای آینده نیز یک دستگاه مخصوص تولید آکسیجن در شفاخانه افغان- جاپان هم نصب خواهد شد."
قبل از این وحید مجروح سرپرست وزارت صحت عامه افغانستان گفته بود، تولید آکسیجن در این کشور محدود است. او همچنان از مردم خواسته که موج سوم همهگیری ویروس کرونا را جدی گرفته و تا آنجا که ممکن است در خانه بمانند.
وحید مجروح هشدار داده که موج سوم همهگیری کووید-۱۹ در افغانستان به سرعت در حال گسترش است. او بیش از ۲۰ ولایت را یاد کرده که در آن موج سوم این همهگیری به اوج آن رسیده، یا در شرف رسیدن است.
میرویس علیزی معاون سخنگوی وزارت صحت عامه میگوید، در ۲۴ ساعت گذشته از جملۀ ۳۳۴۶ مورد مشکوک که در لابراتوارهای دولتی و یا خصوصی آزمایش شده ۱۲۷۳ مورد آن مثبت بوده است.
به گفتۀ آقای علیزی، طی همین مدت ۴۱ تن هم در نتیجۀ ابتلا به این ویروس کرونا درگذشته اند که بیشترین تلفات در یک روز بوده است.
داکتر فریدون زدران، که با بیماران کووید-۱۹ کار میکند، دیروز به رادیو آزادی گفت، وضعیت همهگیری ویروس کرونا در افغانستان رو به وخامت است، زیرا مردم آن را جدی نمیگیرند.
زادران میگوید: "اولین و بهترین توصیه برای مردم پوشیدن ماسک است. کوشش کنید بیشترین استفاده را از ماسک کنید. وقتی بیرون از خانه هستید، در محل کار یا بازار چیزی نخورید."
به گفتۀ آقای زدران، اگر مردم به توصیههای صحی توجه نکنند ممکن است، موج سوم همهگیری ویروس کرونا در افغانستان از کنترل خارج شود.
با گسترش موج سوم همهگیری کووید-۱۹ در افغانستان، نگرانیهایی در حال افزایش وجود دارد که سیستم خدمات صحی ضعیف این كشور نتواند، بیماران مبتلا به ویروس کرونا را تداوی کند.
نمونه بارز این ناتوانی اخیراً در هند مشاهده شد که شفاخانهها، بسترها، آکسیجن و سایر تجهیزات کافی برای تداوی بیماران کووید-۱۹ نداشت.