ویلسن: اگر طالبان صلح نکنند جنگ شدت می‌یابد؛ ویرانی بیشتر خواهد شد

راس ویلسن٬ سرپرست و شارژدافیر سفارت ایالات متحده در کابل

راس ویلسن٬ سرپرست و شارژدافیر سفارت ایالات متحده در کابل می‌گوید که واشنگتن کمک‌هایش را با حکومت، نیروهای امنیتی و مردم افغانستان ادامه خواهد داد.

راس ویلسن می‌گوید که اگر طالبان صلح نکنند و به جنگ ادامه دهند، جنگ جاری در افغانستان تشدید می‌یابد و به گفتۀ او منجر به ویرانی بیشتر خواهد شد.

ویلسن در مصاحبۀ اختصاصی روز گذشته (۱۴ جون) به رادیو آزادی گفت که به طالبان واضح کرده‌اند که آن‌ها به شدت مخالف هرگونه تلاش برای بدست آوردن قدرت بگونۀ جبری از سوی این گروه اند و این یک عقب‌گرد برای افغانستان خواهد بود.

ویلسن می‌گوید: "اگر آن‌ها تلاش کنند که از راه زور کنترول کشور را بدست آورند به گمان اغلب که در آن صورت احتمال ادامه جنگ وجود دارد، مردم افغانستان این را نمی‌خواهند و به طالبان هم نیست، این دلیل عمده‌ای است که طالبان را فرا خواندیم تا با دولت افغانستان بنشینند و با مذاکره کننده‌هایش گفتگوهای موثری را به پیش ببرند."

آرشیف٬ شماری از سربازان امریکایی در افغانستان

طالبان حمله‌های‌شان را در این اواخر به ویژه از زمانی که تاریخ نهایی خروج همۀ نیروهای خارجی از افغانستان اعلام شده، شدت داده‌اند و برخی ولسوالی‌ها را در نقاط مختلف افغانستان تحت تصرف خود هم درآورده اند.

راس ویلسن در مورد پرسش این که اگر طالبان برای تصرف کابل و دیگر شهرهای افغانستان تلاش کنند، واکنش امریکا چی خواهد بود، پاسخ مستقیم نداد اما گفت که حمایت امریکا از نیروهای امنیتی افغان که در حال حاضر امور امنیتی افغانستان را به عهده دارند، ادامه خواهد یافت.

او افزود که اگر طالبان برای سرنگونی دولت افغانستان و بدست آوردن قدرت به جنگ ادامه دهند، امریکا مانند سال‌های اخیر پشتیبانی خود از نیروهای امنیتی و دفاعی و همچین مردم افغانستان را ادامه خواهد داد.

به گفتۀ ویلسن، اداره بایدن در بودجه سال جدید مالی خواهان سه میلیارد دو صد میلیون دالر برای تمویل و حمایت نیروهای افغانستان شده، اداره بایدن در کنار آن همچنان سه صد میلیون دالر دیگر را برای کمک با بخش‌های اقتصادی افغانستان خواستار شده است.

آرشیف٬ نیروهای ویژه افغانستان

سرپرست و شارژدافیر سفارت امریکا در کابل تاکید کرد که ایالات متحده به حمایت از دولت و مردم افغانستان ادامه خواهد داد تا منافع و دستاوردهای ۲۰ سال گذشته را حفظ کند.

راس ویلسن می گوید که هدف از تلاش‌های زلمی خلیل‌زاد٬ نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان همین است که هیئت مذاکره کننده دولت افغانستان و طالبان تمام مسایل را به روی میز بگذارند اما به گفتۀ او طالبان تا کنون از این کار امتناع کرده اند.

به گفتۀ ویلسن، آن‌ها هنوز نمی‌دانند که طالبان دقیقا چی می‌خواهند: "چشم انداز آن‌ها از افغانستان چیست، چگونه می‌خواهند این کشور اداره شود، آن‌ها دستاوردهای ۱۹ سال گذشته را چگونه ارزیابی می‌کنند، موقف آن‌ها در مورد حقوق بشر، حقوق زنان و اقلیت‌ها چیست، موقف فعلی آن‌ها در مورد این مسایل چیست، نه آن موقف که آن‌ها ۲۵ سال پیش داشتند. پرسش‌های زیادی وجود دارد که افغان‌ها پاسخ آن را می‌خواهند و ما پاسخ آن را می‌خواهیم."

آقای ویلسن با اشاره به گفتگوهای جاری میان نماینده‌های دولت افغانستان و طالبان در دوحۀ قطر گفت که در حال حاضر مانع اصلی پیشرفت گفتگوها طالبان اند که علاقۀ زیاد به این گفتگوها ندارند.

آرشیف٬ زندانیان رها شده‌ای طالبان توسط حکومت افغانستان

ویلسن تلاش‌های دولت افغانستان در این راستا را ستود و گفت که دولت افغانستان از آزادی هزارها زندانی طالبان گرفته تا اقدام‌های مختلف برای آغاز مذاکرات بین افغان‌ها انجام داده است که به گفتۀ او تعهد دولت افغانستان را در قبل راه حل صلح آمیز نشان می‌دهد.

راس ویلسن افزود که رهبران دولت افغانستان باید رهبران جامعه وسیع‌تری را گرد هم آورد تا آن‌ها بتوانند از قلمرو خود دفاع کرده و منافع خود را در گفتگوهای صلح در دوحه و جاهای دیگر بگونۀ جدی تعقیب کند.

به گفتۀ او، وحدت دولت افغانستان رمز موفقیت آن در آینده خواهد بود.