روزنامه واشنگتن ایگزامینر به خروج کامل نیروهای امریکایی از افغانستان پرداخته و نوشته است که این نخستین پالیسی خارجی اداره جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده بود که متحدان اروپایی امریکا را بر سر دو راهی قرار داد.
به نوشتۀ روزنامه، تصمیم جو بایدن در مورد پایان دادن به جنگ ۲۰ ساله در افغانستان، بسیاری از متحدان امریکا را متحیر کرد.
رئیس جمهوری امریکا در ۱۵ اپریل اعلام کرد که تمامی ۲۵۰۰ نظامی این کشور تا ۱۱ سپتمبر امسال افغانستان را ترک خواهند کرد.
اداره دونالد ترمپ رئیس جمهور پیشین با نمایندههای طالبان در قطر توافق کرده بود که تا اول ماه می امسال تمامی نیروها را از افغانستان بیرون میکند.
ادام وینستاین پژوهشگر در انستیتوت کووانسی به واشنگتن ایگزامینر گفته که به باور او اداره بایدن اندکی با متحدان اروپایی در مورد افغانستان به خوبی برخورد کرد اما نه خیلی زیاد.
وینستاین در سال ۲۰۱۲ در چهارچوب نیروهای امریکایی به افغانستان هم رفته بود.
او گفته که مخاطبان اروپایی ترغیب شده بودند که مأموریت افغانستان به هدف کمک با زنان، حمایت از حقوق بشر، ساختن زیربناها و بهبود زندگی شهروندان افغانستان به پیش برده میشود. اما او افزوده که اکنون خبر خروج نیروها و خطر از دست رفتن دستاوردها برای مخاطبان اروپایی چندان ترغیب کننده نیست.
فرماندهی مرکزی امریکا خبر داده که خروج نیروهای اینکشور از افغانستان با سرعت ادامه دارد و بیش از نیمی از نظامیان امریکایی، افغانستان را ترک کرده اند.
روزنامه هیل نوشته که امریکا باید تعهدش را برای ترجمانهای افغان عملی کند.
به نوشته روزنامه، در حدود ۱۷ هزار ترجمان افغان با خانوادههایشان برای گرفتن ویزه امریکا از طریق برنامه اس آی وی یا ویزۀ ویژه مهاجرت در خواست کرده اند. هیل گفته که ۱۰ هزار تنشان در انتظار به سر میبرند.
در ادامه گفته شده که در خواستهای بیش از ۱۶۰۰ ترجمان و همکار افغان نیروهای امریکایی، تنها در سه ماه اخیر ادارۀ دونالد ترمپ رئیس جمهور پیشین ایالات متحده رد شد.
هیل نوشته که وضعیت افغانستان برای ترجمانها خطرناک است زیرا خروج نیروهای امریکایی از افغانستان از مرز ۵۰ درصد گذشته و طالبان هم برای رسیدن به قدرت تلاش میکنند.
گروه طالبان به تازگی گفت که با همکاران افغان نیروهای بینالمللی در صورتی که ابراز ندامت کنند، کاری ندارد.
وزارت خارجۀ امریکا گفته که تعهداتش را با افغان هاییکه با نظامیان امریکایی و کارمندان حکومتی اینکشور کار کرده اند، عملی میکند.
روزنامه هیل نوشته که اداره جو بایدن رئیس جمهوری امریکا، شمار کارمندان را در واشنگتن برای سرعت بخشیدن به برنامه ویژه مهاجرت به ایالات متحده افزایش داده.
حکومت امریکا همچنان گفته که شمار کارمندان سفارت این کشور در کابل را به منظور پیشبرد برنامه اس آی وی افزایش داده اما روزنامه هیل استدلال میکند که این برنامه درازمدت است و به راه حل قانونی ایالات متحده نیاز دارد.