اداره ملی تنظیم آب: آب‌گیری بند شاه و عروس در کابل آغاز شد

بند شاه و عروس در کابل

پس از نزدیک به یک‌ونیم دهه ذخیره کردن آب در بند شاه و عروس در کابل آغاز شد.

اداره ملی تنظیم آب از آغاز ذخیره کردن آب در بند شاه و عروس در کابل خبر داده است.

این بند از پروژه‌های بزرگ تنظیم آب بوده که در ولسوالی شکردره ولایت کابل موقعیت دارد.

نظام خپلواک سخنگوی اداره ملی تنظیم آب به رادیو آزادی گفت که کار اعمار این بند پایان یافته و آماده بهره برداری شده است.

او گفت: "امروز روند ذخیره کردن آب در این بند آغاز شد. در روزهای نزدیک این بند به بهره برداری سپرده خواهد شد. این بند به مصرف ۵۳ ملیون دالر امریکایی ساخته شده است."

آقای خپلواک گفته که بند شاه وعروس سالانه ۳۳ میلیون متر مکعب آب را تنظیم می‌کند و ۹ میلیون مترمکعب آب را ذخیره خواهد کرد. این بند همچنین ۲۷۰۰ هکتار زمین را آبیار کرده و ۱.۲ میگا وات برق نیز تولید می‌کند.

هزینه بند شاه و عروس در ولسوالی شکردره کابل از بودجه حکومت افغانستان پرداخته شده است.

کار اعمار این بند در سال ۱۳۹۱ خورشیدی آغازشده بود و قرار بود که در مدت سه سال تکمیل شود، اما ساخت آن ۷ سال را در بر گرفت.

بند شاه وعروس تا حدی مشکل کمبود آب آشامیدنی در شهر کابل و کمبود برق در این شهر را مرفوع خواهد کرد.

بند شاه و عروس در کابل

این بند در حال آماده بهره گیری شده که هم اکنون کمبود آب آشامیدنی در شهر کابل یکی از چالش‌های جدی بوده و برق وارداتی به این شهر نیز به دلیل ترمیم پایه‌های آن، برای سه روز قطع خواهد بود.

طیب بصیر و شیرشاه دو باشنده کابل برای بهره‌گیری از بند شاه و عرس بسیار خرسند هستند.

"کمبود آب زندگی باشندگان کابل را با تهدید رو به رو کرده است. تازه آگاهی یافتیم که برای باشندگان کابل از بند شاه وعروس آب پاک آشامیدنی تهیه می‌شود. این اقدام نیک است و ما از آن استقبال می‌کنیم."

"کمبود آب در کابل یک مشکل آشکار است. سطح آب پائین رفته و ۱۳۰ متر باید چاه کنده شود. امیدواریم که با بهره گیری از بند شاه وعروس مشکل باشندگان کابل تا حدی حل شود."

در کنار کمبود آب آشامیدنی در شهر کابل کمبود برق نیز یکی از چالش‌های جدی در این شهر است.

شماری از شهریان کابل که با کمبود آب روبه‌رو اند دارند.

شرکت برشنا دیروز در دو اعلامیه گفته که به دلیل ترمیم پایه‌های تخریب شده برق وارداتی برای سه روز در کابل و ۹ ولایت دیگر برق قطع خواهد بود.

این شرکت گفته که در منطقه خنجان ولایت بغلان لین برق وارداتی قطع شده اما به دلیل مشکلات امنیتی تیم فنی نمی تواند آن را ترمیم کند.

این شرکت در یک اعلامیه‌ای دیگر نیز گفته که کار ترمیم پایه‌های تخریب شده برق وارداتی در سالنگ ادامه دارد.

شرکت برشنای افغانستان گفته که در شش ماه گذشته نزدیک به ۳۰ پایه برق تخریب شده که کار ترمیم آن ۹۵۲ هزار دالر امریکایی هزینه برداشته است.

به گفته این شرکـت، به دلیل تخریب پایه‌های برق و ضایع شدن برق وارداتی در هرساعت ۲.۷ میلیون افغانی به افغانستان خساره وارد می‌شود.