سازمان ملل: افغانستان در حال تبدیل شدن به کشور تولید کننده شیشه است

شیشه

اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد وضعیت کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر را در افغانستان نگران کننده می‌داند و بر تجدید تعهد جامعه جهانی در مبارزه با مواد مخدر تاکید می‌کند.

رئیس اداره مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل که در نشست شورای امنیت این سازمان در رابطه به افغانستان صحبت می‌کرد، گفت که با وجود کاهش بی‌پیشینه در قیمت تریاک، کشت کوکنار همچنان در افغانستان ادامه دارد.

گاداويلی می‌گوید، افغانستان در حال مبدل شدن به یک کشور تولید کننده شیشه در منطقه قرار دارد: "تولید تریاک در برجسته ساختن نقش افغانستان به عنوان منبع تولید شیشه در منطقه مهم بوده است. به عنوان مثال، ضبط مواد مخدر در ایران که از افغانستان قاچاق می‌شود، افزایش یافته است. مجموع مواد مخدر ضبط شده در سال ۲۰۱۵ در ایران که از افغانستان قاچاق شده بود، کمتر از ده فیصد بود، در حال که این مقدار در سال ۲۰۱۹ به بیشتر از ۹۰ فیصد رسید. تاریخ و پروسه های صلح در جهان نشان داده است که تریاک و اقتصاد نامشروع امنیت و صلح یک کشور را حتی پس از موفقیت پروسه صلح هم تهدید می‌کند."

گاداويلی می‌گوید، افغانستان در حال مبدل شدن به یک کشور تولید کننده شیشه در منطقه قرار دارد:

در گزارش تازه اداره (UNODC) به شورای امنیت سازمان ملل گفته شده که قیمت یک کیلوگرام تریاک از دوصد دالر، به کمتر از چهل دالر کاهش یافته، اما با آن هم در سال گذشته شمسی ۶۳۰۰ تُن تریاک در افغانستان تولید شده بود که هشتاد درصد کُل تریاک تولید شده در جهان را تشکیل می‌دهد.

در این گزارش آمده که به دلیل کاهش قیمت‌ها علاقمندی دهقانان به کشت کوکنار کمتر شده، از همین رو نیاز است تا برای کاهش بیشتر کشت کوکنار، با دهقانان کمک صورت گیرد.

رئیس اداره مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل هم زمان با کاهش کمک مالی با افغانستان، از کاهش ارائه خدمات صحی به معتادان نیز خبر داد و گفت که جوانان افغان در تهدید جدی معتاد شدن به مواد کیمیاوی قرار دارند.

از سوی دیگر، لیندا گرینفیلد نماینده ایالات متحده در سازمان ملل از کشورهای منطقه می‌خواهد که مانع قاچاق مواد مخدر افغانستان به بازارهای جهانی شوند: "این به نفع هر کشور است که مانع قاچاق مواد مخدر به بازارهای جهانی شود. کشت کوکنار، تولید تریاک و قاچاق مواد مخدر می‌تواند خانواده ها را در افغانستان و جهان به تباهی بکشاند. از همین رو ایالات متحده امریکا افتخار می‌کند که در بخش بهبود زندگی و معیشیت بدیل بگونه دوامدار از افغان‌ها، به ویژه زنان حمایت کرده است."

لیندا گرینفیلد نماینده ایالات متحده در سازمان ملل

در حالی که معلومات وزارت داخله افغانستان نشان می‌دهد که طالبان سالانه بیش از چهارصد میلیون دالر از درک مواد مخدر عاید دارند، در گزارش تازه سازمان ملل که به شورای امنیت ارائه شد، گفته شده که طالبان تنها سال گذشته چهل میلیون دالر از کشت‌زارهای کوکنار عشر جمع آوری کرده اند.