تصویب قانون تازه ورود ترجمانان‌ افغان از سوی مجلس نمایندگان امریکا

مجلس نمایندگان امریکا

مجلس نمایندگان امریکا قانونی را تصویب کرده که براساس آن، روند ورود ترجمانان افغان و افرادی که با دولت ایالات متحده در افغانستان کار کرده اند به آن کشور، ساده سازی می‌شود.

تصویب قانون تازه به منظور آسان سازی ورود ترجمانان‌ و کارمندان افغان نیروهای امریکایی در افغانستان از سوی مجلس نمایندگان امریکا با استقبال افغانانی روبرو شده است که با دولت امریکا در افغانستان کار کرده اند.

شماری از آنان گفته اند که با تصویب این قانون روند انتقال آنان و خانواده‌های‌شان به امریکا تسریع خواهد شد.

ترجمان‌های افغان

محمد سلیم قیامی که۳۰ سال دارد می‌گوید که چندین سال با نیروهای امریکایی در افغانستان کار کرده. او از این تصمیم تازهٔ مجلس نمایندگان امریکا ستایش می‌کند.

او می‌گوید: "ما تشکر می‌کنیم از تصویب قانون هوپ. ما صادقانه خدمت کرده ایم و زندگی ما امروز در خطر است. خواهش می‌کنیم که خواست ما بی‌پاسخ نماند و به زودی منتقل شویم."

آژانس خبری اسوشیتید پریس گزارش داده که اعضای مجلس نمایندگان امریکا دیروز قانونی را تصویب کردند که می تواند زمینه خروج فوری ترجمانان و کارمندان افغان نیروهایی امریکایی از افغانستان را فراهم کند.

براساس این قانون، به عنوان بخشی از روند درخواست ویزای مهاجرت ویژه ترجمانان و سایر افرادی که با نیروهای امریکایی در افغانستان کار کرده نیازی به معاینه صحی در افغانستان ندارند.

در گزارش آمده است که آنان باید ظرف ۳۰ روز پس از ورود‌شان به امریکا این معاینه را انجام دهند.

جیسون کراو نماینده دموکرات‌ها در کانگرس که لایحه خروج فوری کارمندان پیشین نیروهای امریکایی درافغانستان را ارائه کرده گفته که"ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که یک بروکراسی آهسته زندگی افغانانی را که در کنار زنان و مردان ما در افغانستان بودند با خطر روبه‌رو کند."

او همچنین گفته که این لایحه، جان انسان‌ها را نجات می‌دهد، اما کار تمام نشده و باید همکاران خود را که در افغانستان در معرض خطر قرار دارند انتقال دهیم.

در همین حال کیم سکریر، عضو دیگری مجلس نمایندگان امریکا در صفحه تویتر خود نوشته که"این لایحه برای هردو حزب قابل افتخار است و تعهد که ارتش امریکا به شرکای افغان خود برای قدردانی از آنها داده باید تحقق یابد."

درعین حال منصور یوسفی ۳۳ ساله که شش سال با نیروهای امریکایی در افغانستان کار کرده با اشاره به تصویب(هوپ) می‌گوید که زندگی او و هزاران همکار افغانش با خطر جدی روبه‌رو است و باید هرچه زودتر به امریکا انتقال شوند.

او می‌گوید: "ما جان خود را در خطر احساس می‌کنیم. ما با وزارت دفاع امریکا کار می‌کردیم. یک همکار ما در مزار شریف چندی پیش سر بریده شد. امیدواریم که قانون تصویب شده هرچه زودترعملی شده و ما با خانواده‌های خود مصئون شویم."

امریکا پیش از این گفته که حدود ۱۶هزار افغانانی را که با دولت امریکا در افغانستان کار کرده اند به آن کشور انتقال می‌دهد بخاطری که زندگی آنها و خانواده‌های‌شان در این کشور با خطر روبه‌رو است.

اما این روند زمانگیر خوانده شده بود و برخی از اعضای کانگرس آن کشور گفته بودند که روند انتقال ترجمانان و کارمندان افغان نیروهای امریکایی باید پیش از خروج تمام سربازان ایالات متحده از افغانستان تکمیل شود.