بیش از ۳۰ رسانه چاپی و صوتی در فاریاب از فعالیت باز مانده اند

آرشیف، عکس جنبه تزئینی دارد

چندین دستگاه چاپ از بیش از دو سال بدین طرف در ولایت فاریاب از فعالیت بازمانده.

طی این مدت زمان بیشتر از ۳۰رسانه چاپی و صوتی در این ولایت درب دفاتر خویش را بسته اند.

یکی از آنان نشریه صدای فاریاب است که بعد از یازده سال از فعالیت بازمانده است.

قطب الدین کوهی مسئول این نشریه به رادیو آزادی می‌گوید که نشریه صدای فاریاب با بازتاب دادن واقعات روز گزارش‌های تحقیقی، ادبی، اجتماعی و ورزشی در دو هفته یکبار با تیراژ دوهزار جلد نشر می‌شد. اما حالا از فعالیت باز مانده است.

آقای کوهی می‌گوید دلیل آن عدم امکانات و کم علاقگی مردم به خواندن می‌باشد: "دلایل عمده‌ای که من نتوانستم این نشریه را ادامه بدهم نداشتن امکانات بود در طول بیش از یازده سال که من فعالیت داشتم متاسفانه هیچ نهاد پیدا نشد که برای حمایت رسانۀ که بی‌طرفانه نشرات داشت حمایت کند من خیلی رنج می‌بردم وقتی که یک شماره نشریه خود را پیش کباب پز، ماهی پز و یا بولانی فروش می‌دیدم بسیار رنج می‌بردم چون گویا که فقط به استفاده آنها باشد."

ایشانچ، صدای قلم، صدای ملت، رستاگاران، جریده میمنه، کلی چوت گوی، افتخار ملی، یشل یپراق، ندای ملت، صدای اندخوی، آرمان مجاهد ،گوراش، قراش حقیقت و غیره رسانه‌های چاپی فاریاب اند که نسبت نداشتن امکانات مالی متوقف شده اند.

فیروز غفوری مسئول کیمته مصونیت خبرنگاران فاریاب می‌گوید افزون بر این هشت دستگاه رادیوی محلی نیز خاموش شده اند: "ما در فاریاب فعلاً به یک وضعیت دشوار منجمله چاپ نشدن جراید گرفتار هستیم که توقع نهاد‌های رسانه‌ای هم این است که باید اینها دوباره احیا شودند و از سوی دولت همکاری شود تا باشد که دوباره نشرات خود را آغاز کنند."

خاموشی این رسانه‌ها در فاریاب نگرانی فعالین مطبوعاتی را نیز برانگیخته است آنان از مسئولین محلی می‌خواهند تا رسانه‌های محلی را حمایت کنند.

ریاست اطلاعات و فرهنگ فاریاب نیز می‌پذیرد که این شمار رسانه‌ها از نشرات بازمانده اند و علت آن را نیز عدم توانایی مالی می‌گوید.

اما آنچه که این ریاست می‌گوید در حمایت از رسانه‌ها بی‌تفاوت نبوده اند.

کریم الله سرپرست این ریاست به رادیو آزادی چنین گفت: "همواره به نهاد‌های خصوصی و دفاتر ما مکتوب هم روان کردیم و در جلسات به آنها گفتیم رسانه‌ها را دربخش اعلانات تمویل کنند اما آنها هم کمتر توجه می‌کنند مشکلات اقتصادی که دامن گیر رسانه‌ها است از این خاطر از فعالیت بازمانده اند."

همین اکنون بجز از یک نشریه دولتی و شعبه محلی تلوزیون ملی در ولایت فاریاب تنها دو رسانه چاپی خصوصی و چهار رادیوی محلی در این ولایت فعالیت می‌کنند.

این در حالیست که روند خروج نیروهای خارجی از افغانستان جریان دارد نگرانی‌ها همین است که با رفتن آنان جنگ در افغانستان شدت یافته کار رسانه‌ها دشوار شود.

پس در این صورت بعید نیست که در ولایتی مانند فاریاب که در این اواخر گواه شدت جنگ است رسانه‌های متباقی نیز خاموش شود.