هشت تن به اتهام قتل در ارتباط به آتشسوزی اخیر در یک فابریکه در بنگلادیش دستگیر شدند.
یک مقام ارشد پولیس بنگلادیش میگوید، هشت تن به اتهام قتل در ارتباط با آتش سوزی اخیر در یک فابریکه که منجر به کشته شدن حداقل ۵۲ تن شد، دستگیر شدهاند.
این آتشسوزی شب پنجشنبه در یک فابریکۀ پنج منزله در حومۀ شهر داکه، پایتخت بنگلادیش آغاز شد و ابرهای دود سیاه از آن به آسمان بلند شده بود.
بعد از خاموش کردن این حریق، بعد از ظهر جمعه پولیس انبوهای از اجساد را در داخل این فابریکه پیدا کرد.
جیدال علم، آمر پولیس منطقه نارایانگانج دیروز (۱۰ جولای) از طریق تلفون به خبرگزاری اسوشیتد پرس گفته که هشت تن به اتهام قتل در ارتباط با این آتشسوزی دستگیر شدهاند و در توقیف پولیس قرار دارند.
آرشیف، قربانیان آتشسوزی در بنگلادیش که توسط پولیس از محل بیرون شدهاند
اسدوزمان خان، وزیر امور داخلۀ بنگلادیش گفته، در بین افرادی که دستگیر شدهاند، مدیر عامل شرکت ساجیب گروپ که مالک این فابریکه است نیز شامل میباشد.
وزیر امور داخلۀ بنگلادش از ارایۀ جزییات بیشتری در مورد خودداری کرده، اما گفته که افراد مسوول در این رویداد، مجازات خواهند شد.
اسدوزمان خان دیروز هنگام بازدید از محل رویداد، در صحبت با خبرنگاران این رویداد را "قتل" خوانده است.
شام دیروز محکمۀ شهر داکه اجازه داد تا هر هشت فرد مظنون در این رویداد، برای ادامۀ تحقیقات چهار روز دیگر در توقیف پولیس، باقی بمانند.
به نوشتۀ خبرگزاری اسوشیتد پرس، بنگلادیش دارای سابقۀ غمانگیز مصیبتهای صنعتی، از جمله آتشسوزی در فابریکهها و کشته شدن کارگران گیرمانده در این فابریکههاست.
در همچو موارد مشابه، مالکان فابریکهها به دلیل سهلانگاری با اتهامهای قتل عمدی روبرو شدهاند، زیرا قفل کردن فابریکهها هنگام کار و در ساعتهای تولیدی، غیرقانونی است.
آرشیف، آتشسوزی در بنگلادیش
در سال ۲۰۱۲ میلادی ۱۱۷ کارگر در پشت دروازههای خروجی قفل شده در یک فابریکۀ تولید پوشاک در شهر داکه گیرمانده و جانهایشان را از دست دادند.
فقط یک سال بعد از این رویداد، بنگلادیش شاهد فرو ریختن یک فابریکۀ دیگر تولید پوشاک و کشته شدن بیش از ۱،۱۰۰ کارگر بود که بدترین فاجعه صنعتی در آن کشور محسوب میشود.
بعد از این فاجعه که در سال ۲۰۱۳ میلادی اتفاق افتاد، بنگلادیش قوانین سختگیرانهای را برای صنعت پوشاک تدوین کرد، اما تا اکنون بسیاری از بخشهای دیگر صنعتی این کشور نتوانسته اند معیارهای ایمنی را مراعات کنند و مصیبتهای صنعتی در بنگلادیش همچنان ادامه دارد.
در ماه فبروری سال ۲۰۱۹ میلادی در یک منطقهای با قدامت تاریخی ۴۰۰ سالهای مملو از آپارتمانهای رهایشی، مغازهها و گدامها در قدیمیترین بخش شهر داکه، آتش سوزی صورت گرفت و منجر به کشته شدن حداقل ۶۷ تن شد.