وزارت دفاع افغانستان حوالی ساعت دو بجه صبح روز یکشنبه سیستم دفاع هوایی جدیدی را که به تازگی در میدان هوایی کابل نصب شده، فعال کرد.
جنرال عمر شینواری، سخنگوی نهادهای امنیتی و دفاعی این سیستم را یک ابزار مهم و پیشرفته دانست و گفت که این سیستم را همکاران خارجی حکومت افغانستان کمک کردهاند: "این سیستم از سوی همکاران خارجی به ما داده شده است. این یک افتخار کلان و تجهیزات بسیار مهم برای سکتور دفاعی و امنیتی است. در حال حاضر هم همکاران خارجی در این بخش با ما همکاری میکنند تا ما قابلیت استفاده از این سلاح را به دست آوریم."
آقای شینواری از دادن توضیح بیشتر در باره این سیستم خودداری کرد و آن را اصرار نظامی خواند.
وزارت دفاع افغانستان نیز شنبهشب با پخش خبرنامهای گفت که تجربه جهانی نشان داده که این سیستم در دفع راکتها مؤثر است.
در این خبرنامه همچنین آمده که نیروهای امنیتی و دفاعی آمادۀ دفاع از مردم و کشورشان هستند و این سیستم نیز برای تحقق همین هدفها راهاندازی میشود که بر بالا رفتن سطح آمادگی رزمی اثر مثبت میگذارد.
این خبر در حالی پخش میشود که ترکیه اعلام کرده که مسئولیت تأمین امنیت این میدان هوایی را به عهده میگیرد.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه
رسانههای ترکیه به نقل از رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری این کشور نوشتهاند، براساس گفتوگو با ناتو و امریکا به این نتیجه رسیدهاند که نیروهای ترکیه باید مسئولیت تأمین امنیت میدان بینالمللی حامد کرزی در کابل را به عهده بگیرند و این ماموریت را به گونۀ درست به پیش خواهند برد.
براساس گزارشها، ترکیه برای پیشبرد این مسئولیت طیارههای بیسرنشین، تجهیزات دفاعی و سربازان بیشتری خواهد فرستاد، اما ترکیه پیش از این گفته بود که نیازی به اعزام نیروهای بیشتر دیده نمیشود.
ترکیه برای پذیرفتن این مسئولیت پیششرطهایی از جمله کمک ناتو امریکا در بخش لوژیستکی و مالی گذاشته است.
اما به نظر میرسد که ناتو و امریکا در این مورد توافق کردهاند.
پیش از این رئیس جمهوری ترکیه در این راستا خواستار همکاری پاکستان نیز شده بود، اما این موضوع با واکنشهای تندی در داخل افغانستان مواجه شد.
حکومت افغانستان هر چند از تأمین امنیت میدان هوایی حامد کرزی از سوی ترکیه استقبال کرده، اما این را هم گفته که نیروهای امنیتی افغانستان آماده هستند که از خاک و مردم خود دفاع کنند.
اما طالبان از قبل نسبت به این موضوع مخالفت نشان دادهاند.
طالبان گفتهاند که بر بنیاد توافقنامۀ دوحه، هیچ سرباز خارجی نباید در افغانستان بماند و هر کسی که بماند، مسئولیتش به عهدۀ خودشان خواهد بود.
این در حالی است که اخیراً جنگ در افغانستان شدت گرفته و تقریباً هر روز چندین ولسوالی میان نیروهای امنیتی افغانستان و افراد طالبان دست به دست میشود.
جنگ و خشونتها در افغانستان پس از اول ماه می یعنی آغاز زمان خروج نیروهای خارجی از این کشور افزایش یافت.
گفته شده که روند خروج نیروهای خارجی از افغانستان تا یازدهم سپبتمر تکمیل خواهد شد.