خلیلزاد: در عید قربان آتش بس میان حکومت افغانستان و طالبان برقرار شود

آرشیف، آتش بس میان حکومت افغانستان و طالبان در سال ۲۰۱۸ میلادی

زلمی خلیلزاد نمایندهٔ ویژه امریکا برای صلح افغانستان می‌گوید، امیدوار است که در عید قربان آتش بس میان حکومت افغانستان و طالبان برقرار شود.

زلمی خلیلزاد نمایندهٔ ویژهٔ امریکا برای صلح افغانستان در کنفرانس منطقه‌ای در شهر تاشکند پایتخت ازبیکستا ابراز امیدواری کرد که در روزهای عید قربان میان نیروهای حکومت افغانستان و طالبان، آتش بس برقرار شود.

او دیروز جمعه این را در مصاحبهٔ اختصاصی با خبرگزاری اسوشیتدپرس در حاشیهٔ کنفرانس منطقه ای آسیای مرکزی و جنوبی بیان کرد.

زلمی خلیلزاد نمایندهٔ ویژهٔ امریکا برای صلح افغانستان

آقای خلیلزاد افزود، تعبیر طالبان از توافقنامه صلح میان امریکا و طالبان این است که توافق سیاسی باید پیش از برقراری آتش بس باشد و هردو همزمان اعلام شود.

او اما گفت که در حال حاضر در روزهای عید قربان آتش بس مؤقت تأمین شود. او گفت: "تا جایی‌که به آتش بس مؤقت ، یعنی کاهش خشونت یا کاهش دوامدار جنگ مربوط می‌شود، ممکن این باشد که شما می‌دانید، در چند روز آینده عید قربان است. امیدوارم که در این روزها آتش‌بس اعلام شود. انتظار دارم که این کار صورت بگیرد و دوم، ممکن است که آتش بس از روزهای عید هم فراتر رود و سپس در بارهٔ کاهش خشونت موافقه شود."

نمایندهٔ ويژه امریکا برای صلح افغانستان تاکید کرد که طالبان از راه جنگ نمی‌تواند که به پیروزی کامل برسند.

خلیلزاد هشدار داد که اگر طالبان با حکومت افغانستان به یک توافق صلح نرسند، در آن صورت ایالات متحده دولت را به رهبری طالبان به رسمیت نمی‌شناسد که از راه نظامی به قدرت برسد.

زلمی خلیلزاد همچنان به تصرف مناطق بیشتر در افغانستان توسط طالبان اشاره کرد. او گفت، این انتظار را نداشت که طالبان مناطق محاصره شده را تصرف کنند.

او افزود که تسلط مناطق به این وسعت را توقع نداشت.

حکومت افغانستان اتهام وارد می‌کند که جنگجویان طالبان در تصرف مناطق بیشتر در افغانستان از خارج کمک بدست آورده و مقام‌ها این بار به‌طور آشکارا از پاکستان نام گرفتند.

محمداشرف غنی رئیس جمهور افغانستان در سخنرانی دیروز خود در نشست بین‌المللی تحت عنوان (آسیای میانه و جنوبی: اتصال منطقه ای، چالش‌ها و فرصت‌ها) در تاشکند گفت، به تخمین اطلاعات استخباراتی، در یک ماۀ گذشته حدود ده هزار جنگجوی پاکستانی و سایر کشورها به افغانستان هجوم آورده اند.

محمداشرف غنی رئیس جمهور افغانستان

آقای غنی همچنان گفت، بر اساس اسناد معتبر، طالبان روابط شانرا با شبکه‌های تروریستی قطع نکرده اند.

آقای غنی افزود: "تخمین استخبارات نشان می دهد که حدود ۱۰ هزار جهادی جنگجو از پاکستان و سایر کشورها، در یک ماه گذشته به افغانستان هجوم آورده اند. آنها همچنان در حمایت سازمان‌های تروریزم بین‌المللی هم قرار داشته اند."

این‌سو عمران خان صدراعظم پاکستان در سخنرانی‌اش گفت که اسلام آباد هر آنچه در توانایی داشت برای تشویق طالبان برای مذاکرات و حل سیاسی بحران استفاده کرده. او اتهام‌های رئیس جمهور افغانستان را هم رد کرد و گفت:

"رئیس جمهور غنی اجازه دهید که به شما بگویم، به کشوری که در ناآرامی افغانستان خیلی صدمه می‌رسد، پاکستان است. انداختن مسئولیت آنچه که در افغانستان اتفاق می‌افتد، بر دوش پاکستان خیلی بی‌انصافی است. من به کابل سفر کردم. اگر صلح نمی خواستم پس چرا به آنجا سفر کردم."

همزمان با خوشبینی زلمی خلیلزاد نمایندهٔ ويژه امریکا برای صلح افغانستان در باره برقراری آتش بس، عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان در رائس هیئت دیروز جمعه برای گفتگو با نمایندگان طالبان وارد شهر دوحه پایتخت قطر شد.