استقبال خبرنگاران افغان از ارسال نامه رسانه‌های امریکایی به جو بایدن

آرشیف، خبرنگاران افغانستان

شماری از خبرنگارانی که با رسانه‌های امریکایی در افغانستان کار می‌کنند، از نامۀ رسانه‌های امریکایی به رئیس جمهور امریکا استقبال کرده‌اند.

تشدید جنگ و افزایش خشونت‌ها در افغانستان و سقوط مناطق بیشتر به دست طالبان، باعث افزایش نگرانی‌ خبرنگاران این کشور شده است.

۲۵ رسانه بین‌المللی امریکایی با ارسال نامه‌ای به جو بایدن، رئیس جمهور و انتونی بلینکن، وزیر خارجۀ این کشور خواسته‌ اند که زمینۀ آن را فراهم کنند که همکاران افغان رسانه‌های امریکایی ویزای ویژۀ مهاجرت صادر شود.

شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان، فاکس‌نیوز، ای‌بی‌سی نیوز، سی‌بی‌اس نیوز، واشنگتن پُست، لس آنجلس تایمز، ان‌بی‌سی و کمیتۀ امنیت روزنامه‌نگاران از امضاکنندگان این نامه هستند.

نویسندگان این نامه، که روز ۳۰ سرطان عنوانی آقایان بایدن و بلینکن صادر شده، خواستار صدور ویزای فوری به این خبرنگاران شدند.

آن‌ها برآورد کرد‌ه‌اند که شمار خبرنگارانی که با رسانه‌های امریکایی در افغانستان کار کرد‌ه‌اند به کمتر از هزار نفر می‌رسد.

آرشیف، خبرنگاران افغان

نویسندگان نامه افزوده‌اند که در سال ۲۰۰۸ جورج بوش، رئیس جمهوری وقت امریکا با امضای قانونی، زمینه خروج خبرنگاران محلی همکار رسانه‌های امریکایی از عراق را فراهم کرد.

شماری از خبرنگارانی که با رسانه‌های امریکایی کار کرده‌اند، از فرستادن این نامه به رهبران حکومت امریکا استقبال کرده‌اند.

ممتاز بهیر، خبرنگار صدای امریکا در افغانستان به رادیوی آزادی گفت که با افزایش خشونت‌ها و تهدیدها علیۀ خبرنگاران، زندگی و کار برای خبرنگاران دشوار شده است.

بهیر می‌گوید: "من از این درخواست و نامه‌ای که به رئیس جمهور ایالات متحده مبنی بر انتقال خبرنگارانی که با رسانه‌های امریکایی در افغانستان کار کرده‌اند، استقبال می‌کنم."

آقای بهیر گفت که با افزایش تهدیدهای امنیتی، او دیگر مانند گذشته آزادانه گشت‌وگذار نمی‌تواند و در صورت نیاز، با ترس و نگرانی از خانه بیرون می‌شود.

او خواستار توجه نهادها و کشورهای حامی آزادی بیان برای تأمین امنیت خبرنگاران شد.

در همین حال، صدیق‌الله توحیدی، مسوول دادخواهی کمیتۀ مصوونیت خبرنگاران افغانستان گفته که هر خبرنگاری در افغانستان با خطر روبه‌رو است.

توحیدی می‌گوید: "بین هشت تا ده هزار خبرنگار مرد و زن در افغانستان کار می‌کنند. ممکن است که همکاران ما، که با رسانه‌های امریکایی کار می‌کنند، با خطر مواجه باشند، اما هر خبرنگار و گرداننده‌ای که با هر رسانه‌ای که کار می‌کند و چهرۀ شناخته شده است و گزارش‌های جنگی تهیه کرده، ممکن است با خطر مواجه باشد."

صدیق‌الله توحیدی، مسوول دادخواهی کمیته مصوونیت خبرنگاران در افغانستان

آقای توحیدی از امریکا و شریکان بین‌المللی افغانستان خواست که برنامۀ بزرگتری برای تأمین امنیت جان خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای روی دست گیرند.

در ماه‌های اخیر در پی تشدید جنگ در افغانستان، فعالان رسانه‌ای در این کشور با انواع تهدیدهای امنیتی روبه‌رو شده‌اند. شماری از آنان مورد ترور هدفمند قرار گرفتند، شماری دیگر مجبور به ترک کشور و عده‌ای دیگر خانه‌نشین شده‌اند.

این در حالی‌ست که امریکا در نظر دارد که به هزاران مترجم افغان نیروهای امریکایی ویزای ویژۀ مهاجرت صادر کند.