افتتاح بازی‌های المپیک در سایه تهدیدهای فزاینده کرونا در جاپان

نمایه‌ای از استدیوم المپیک

قرار است که به دلیل ادامۀ افزایش موارد ویروس کرونا در شهر توکیوی جاپان، مراسم گشایش مسابقات تابستانی المپیک امسال متفاوت‌تر از مراسم گذشته باشد و امروز (۲۳ جولای) به گونۀ مختصر برگزار شود.

مسابقات المپیک توکیو در سال گذشتۀ میلادی برگزار نشد و به بیست و سوم ماه جولای امسال به تأخیر افتاد.

قرار است که این مسابقات هشت شب به وقت محلی و سه و نیم امروز به وقت افغانستان رسماً آغاز شود.

سازمان دهندگان جزییات نمایش را منتشر نکرده‌اند، اما گفته اند که مقررات شدید به خاطر ویروس کرونا به این معنی است که تنها حدود ۹۵۰ تن در ورزشگاه المپیک حضور خواهند داشت و فقط ۱۵ رهبر جهان شرکت خواهند کرد.

استدیوم المپیک گنجایش ۶۸ هزار تن را دارد.

المپیک ۲۰۲۰ توکیو در جاپان

پس از آن که در واکنش به موارد روزافزون ویروس کرونا وضعیت اضطراری جدید در توکیو اعلام شد، سازمان دهندگان مسابقات دو هفته پیش تصمیم گرفتند که تماشاچیان را به گونۀ کامل از حضور در ورزشگاه‌ها منع کنند.

قرار است که ۱۱ هزار ورزشکار از ۲۰۴ کشور بشمول افغانستان در این مسابقات اشتراک کنند.

چهار مرد و یک دختر از افغانستان در این بازی‌ها نمایندگی خواهند کرد.

عارف پیمان، آمر نشرات کمیتۀ ملی المپیک افغانستان به رادیو آزادی گفت: "از افغانستان در بخش دوش دو ورزشکار داریم، کیمیا یوسفی و شاه محمود نبرد. در بخش شنا یک ورزشکار شرکت کننده داریم، در بخش نشانه‌زنی همچنان یک ورزشکار و در بخش تکواندو هم یک ورزشکار فرزاد منصوری است."

نگرانی‌های وجود دارد که برگزاری بازی‌های المپیک به گونۀ بالقوه سبب افزایش شمار مبتلایان ویروس کرونا خواهد شد.

اما توماس باخ، رئیس کمیتۀ بین‌المللی المپیک تلاش کرده است این نگرانی‌ها کاهش یابد. او در بیست و دوم جولای وعده کرد که تلاش حداکثر برای پیشگیری از خطر به مردم جاپان صورت خواهد گرفت.

بازی‌های المپیک در توکیو درحالی برگزار می‌شود که محدودیت‌های تازه بر گشت و گذار در توکیو وضع شده است

همزمان با این تعهد باخ، بیش از هزار و ۹۰۰ مورد جدید ویروس کرونا در بیست و دوم جولای در توکیو ثبت شد، بلندترین آمار از پانزدهم جنوری به این‌سو.

همچنان در همان روز نتیجۀ آزمایش ویروس کرونا در نزد حدود ۹۰ تن که حق اشتراک در المپیک را دریافته اند، بشمول ورزشکاران مثبت گزارش شده.

طبق آمار رسمی، تا کنون بیش از ۸۵۳ هزار تن در جاپان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و اضافه از ۱۵ هزار تن دیگر جان باخته اند.