روزنامۀ امریکایی وال استریت ژورنال به افزایش حملههای هوایی ایالات متحده در ولایت کندهار در جنوب افغانستان توجه کرده.
در مطلب آمده که حملههای هوایی به هدف آهسته کردن پیشروی طالبان صورت گرفته.
طالبان حملههای شان را در مناطق مختلف از جمله در ولایت کندهار افزایش داده اند.
نویسندگان مطب وال استریت ژورنال معتقدند که سقوط کندهار ضربۀ سنگینی به حکومت افغانستان خواهد بود. کندهار زادگاه ملا محمد عمر رهبر درگذشتۀ طالبان است.
اما در ادامه میخوانیم که طالبان با وصف پیشرویهای اخیر در مناطق روستایی نتوانسته اند که مرکز ولایتی را تصرف کنند.
در مطلب آمده که جنگجویان طالبان در هفتههای اخیر از سه استقامت پیشروی کرده و خود را به شهر کندهار نزدیک کرده اند.
به نوشته روزنامه، جنگجویان بخشهای از ولسوالیهای پنجوایی و ارغنداب را تصرف کرده اند، مناطقی که زمانی نیروهای خارجی در برابر طالبان میجنگیدند.
به تازگی، طالبان گذرگاه مهم سرحدی سپین بولدک را تصرف کردند. در مطلب به نقل از مقامهای حکومت افغانستان آمده که از هنگام تصرف سپین بولدک، هزاران تن از طالبان برای پیوستن به جنگ از پاکستان وارد افغانستان شده اند.
از سوی دیگر گزارشهای نشر شده مبنی بر اینکه طالبان افراد محلی را به گمان همکاری با حکومت افغانستان اعدام میکنند. اما طالبان این گزارشها را رد کرده اند.
واشنگتن اعلام کرده که تمامی نیروهای باقیماندهاش تا پایان ماه اگست از افغانستان بیرون خواهند شد. مردم عادی که از جنگ طولانی در افغانستان بسیار زیان دیده اند فقط آتشبس میخواهند. اما باوصف تلاشهای دپلوماتیک تا هنوز طرفهای درگیر جنگ نتوانسته اند که این خواستۀ مردم عادی را برآورده کنند.
روزنامۀ گاردین چاپ بریتانیا مطلبی نوشته در مورد افغانستان با این عنوان: در حالی که نیروهای امریکایی افغانستان را ترک میکنند، پالیسی آینده چگونه خواهد بود؟
در مطلب میخوانیم که جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده گفته که حمایت هوایی از نیروهای افغان را قطع خواهد کرد و در عوض نیروهای امریکایی به گروههای تروریستی از پایگاه های منطقهای حمله خواهند کرد.
اما نویسنده پرسیده که هنوز روشن نیست که این حمله ها چگونه صورت خواهد گرفت.
در مطلب میخوانیم که ادارۀ بایدن تصریح کرده که حمایت هواییاش از نیروهای افغان پس از پایان ماه اگست متوقف خواهد شد.
اما نویسندۀ گاردین سخنان تازۀ جنرال کنت مکنزی فرماندۀ قوماندانی مرکزی ایالات متحده را آورده که گفته اگر طالبان حمله هایشان را متوقف نکنند، واشنگتن در هفته های آینده به حمایت هوایی از نیروهای افغان ادامه خواهد داد.
نویسنده گفته که امریکا بارها گفته که نخواهد گذاشت که افغانستان بار دیگر به لانۀ امن برای تروریستان مبدل شود.
اما در ادامه آمده که پس از بیست سال جنگ، جنگجویان وابسته به القاعده هنوز در افغانستان حضور دارند و تهدیدی امنیتی دیگری هم در آنجا هست: جنگجویان وابسته به گروه تندرو دولت اسلامی یا داعش.
نویسنده گفته که برخی از سؤالها هنوز بی پاسخ مانده از جمله اینکه امریکا در آینده چقدر دخیل خواهد بود، آیا به طور مستمر آسمان افغانستان را تحت نظر خواهد داشت یا که گاه گاهی دست به حمله های ناگهانی خواهد زد؟
آیا به طالبان به گمان همکاری با گروه های تروریستی حمله خواهد شد؟ و چه سطحی از حضور القاعده و داعش در افغانستان باعث خواهد شد که علیه شان حملهای صورت گیرد؟