وزارت عدلیه افغانستان: مرکز مشوره‌دهی حقوقی تلفونی برای زنان فعال شد 

وزارت عدلیه افغانستان‌ شماره تلفون ۱۸۸ را برای ادارۀ مشورت حقوقی به زنان اختصاص داده است.

امان ریاضت، سخنگوی این وزارت روز سه‌شنبه (۵ اسد) به رادیو آزادی گفت که اگرچه تا هنوز تماس به‌ این شماره رایگان نیست، اما تلاش جریان دارد تا در آينده نزدیک تماس به شماره ۱۸۸ رایگان شود.

آقای ریاضت افزود که هدف از فعال‌سازی این شماره ارائه معلومات در مورد مشاوره حقوقی و حقوق زنان افغان در مناطق مختلف کشور است: "در صورتی ‌که کسی بخواهد مشوره حقوقی دریافت کند، به این شماره تماس بگیرد و مشوره حقوقی برای‌شان پیشکش می‌شود. در باره این‌که یک مشکل حقوقی‌شان را چگونه نهادهای عدلی و قضایی افغانستان حل کند و به‌صورت کل چگونه در روشنایی قوانین به‌پیش برود، وزارت عدلیه به‌همین دلیل مرکز مشوره‌دهی حقوقی تلفونی را فعال ساخته است."

آقای ریاضت افزود که این مرکز از ساعت ۸:۳۰ بامداد تا ۴ پس از چاشت فعال خواهد بود.

این بار نخست نیست که یک نهاد دولتی چنین شماره‌ای برای حل مسائل حقوقی فعال می‌کند، بلکه حدود ده روز پیش وزارت امور زنان شماره ۶۷۶۷ رایگان را فعال کرد تا زنان و کودکان بتوانند مشکل‌های خود را از این طریق با آنان در میان بگذارند.

اگر چه مقام‌های وزارت امور زنان از این اقدام وزارت عدلیه استقبال می‌کنند، اما می‌گویند که آنان نیز این شماره را به همین منظور فعال کرده‌اند.

رویا دادرس، سخنگوی وزارت امور زنان

رویا دادرس، سخنگوی این وزارت به رادیو آزادی گفت: "این پروژه به‌منظور رسیدگی و رجعت‌دهی قضایای خشونت و ارائه مشوره‌های حقوقی و روانی به آن عده زنان و اطفالی که دور از ساحه دست‌رسی به مرکز قرار دارند یا اینکه در مرکز مشور‌ه‌ها و یا محاکم قرار دارند، می‌تواند از این خط تلفون استفاده کنند. چون راه‌های‌ مواصلاتی‌شان دور می‌باشد، آنها نمی‌توانند که مشکلات خود را برسانند. آنها می‌توانند از این خط تلفون استفاده کنند. ما قضایای‌شان را دنبال می‌کنیم. مشکلات‌شان را حل‌وفصل می‌کنیم."

اما برخی از فعالان حقوق زن در افغانستان باور دارند که ایجاد چنین شماره‌ها نمی‌تواند مشکل‌های زنان افغانستان، به ویژه زنانی که در محل‌های دورافتاده و روستا زندگی‌ می‌کنند را به‌گونه‌ اساسی حل کند.

فتانه گیلانی، رئیس انجمن زنان افغانستان

از این میان فتانه گیلانی، رئیس انجمن زنان افغانستان می‌گوید که تلاش‌های بیش‌تری برای بهبود حقوق و جایگاه زنان در افغانستان نیاز است: "در ولایت‌ها، در ولسوالی‌هایی که زنان زندگی می‌کنند، از این نمره هیچ خبر ندارند و هیچ‌ نمی‌فهمند. بسیاری مردم مثلاً برق ندارند، تلفون ندارند که آنان مشکلات خود را از او جاهای دور مطرح کنند. به‌نظر من، وزارت عدلیه باید شعبه‌های فعال داشته باشد به‌زنان امکانات زیادتری را آماده بسازند که وکیل داشته باشند، دوسیه‌های‌شان درست پی‌گیری شود."

حکومت افغانستان در حالی برای رفع مشکل‌های زنان افغان اقدام می‌کند که با افزایش جنگ‌های اخیر در افغانستان، تحولات سیاسی و خروج نیروهای خارجی از این کشور، برخی از زنان افغان نگرانی‌هایی در باره آینده‌شان دارند.