در نخستین سالروز انتخابات ریاست جمهوری بلاروس، ایالات متحدۀ امریکا، بریتانیا و کانادا دیروز (دوشنبه، ۹ اگست) تحریمهای تجارتی و مالی جدید علیه بلاروس اعلام کردند.
انتخابات ریاست جمهوری اخیر در بلاروس، حاکمیت چند دههای الکساندر لوکاشنکو را تمدید کرد و با موجی از اعتراضهای بی سابقه و ادعاهای تقلب، همراه بود.
آقای لوکاشنکو که از سال ۱۹۹۴ میلادی تا اکنون قدرت را در بلاروس در دست دارد، در واکنش به این اعتراضها، سرکوب وحشیانه ای را آغاز کرده و تا اکنون بیش از ۳۲ هزار تن دستگیر شدهاند. همچنان هزاران تن در جریان اعتراضها توسط پولیس مورد لت و کوب قرار گرفته اند.
رهبران مخالف لوکاشنکو دستگیر یا مجبور به فرار شدهاند، از جمله سویاتلانا تیخانوفسکایا که به گفته طرفدارانش، برندهی واقعی انتخابات است، به لیتوانیا پناهنده شده است.